Roy over veranderen en meebewegen

De wereld om ons heen verandert. Bij De christelijke zorgverzekeraar hebben we ook met veel veranderingen te maken. Het is belangrijk om te blijven bewegen. Mee te gaan met de tijd en proberen vooruit te denken. Maar hoe doe je dat als zorgverzekeraar?
Roy op de fiets

Roy Kloet geeft graag een inkijkje in zijn geloof en werk

Roy werkt als programmamanager bij De christelijke zorgverzekeraar. Hij vertelt graag meer over zijn geloof en werk. Roy: ‘Ik studeerde biomedische wetenschappen en leerde over gezondheid, de mens en het leven. Het leverde mij op mijn belangrijkste vragen geen echt antwoord op. Vragen als: Wie ben ik en wat is de zin van mijn leven? En wat is belangrijk? Ik miste een levensdoel. Gelukkig greep God in en kwam ik tot geloof. Ik heb nu andere vragen. Wat vindt God van mij? Besef ik dat Hij naar me kijkt via Zijn Zoon? Wil ik Hem in alles volgen? En soms komen mijn oude vragen en gewoonten nog bovendrijven. Toch geeft mijn geloof mij zekerheid en rust, richting en uitzicht. 

Veel mensen zijn op zoek naar echt geluk 

Als programmamanager help ik De christelijke zorgverzekeraar met visie en strategie. Waar willen we heen? En hoe komen we daar? Belangrijke thema’s in mijn werk zijn: identiteit, van betekenis zijn en zorgen voor elkaar. Veel mensen zijn op zoek naar geluk. Zij strijden met gedachten over wie ze zijn en zijn op zoek naar betekenis. Randzaken, zoals werk, vrienden, sport en gezondheid kunnen centraal staan in uw leven. Best belangrijk, maar wat als dit wegvalt? Echt geluk begint bij hoe u in verbinding staat met God. Het Bijbelboek Prediker laat zien dat alles wat u zonder God doet, uiteindelijk leeg is. 

Wij willen graag van betekenis zijn

De christelijke zorgverzekeraar is een christelijke zorgverzekeraar. Dat blijkt uit waar we voor staan. We spreken ons duidelijk uit voor de bescherming van het leven. Elk mens is gemaakt door God. Elk mens is van waarde. Ook het ongeboren leven, zieken en ouderen zijn geliefd, gewenst en waardevol. Bescherming van het leven gaat verder. Denk aan gezin, relatie, werk en ouder worden. Ook tijdens het leven kunnen we als zorgverzekeraar van betekenis zijn. Met hulp, informatie en vergoedingen bij verschillende thema’s. Met De christelijke zorgverzekeraar wil ik dat graag verder ontwikkelen. 

Laten we samen in beweging komen 

Als De christelijke zorgverzekeraar willen wij onze christelijke identiteit sterker maken. 

  • We maken ons sterk voor thema’s die het leven raken
    Dit doen we via ons programma ‘Zorgen voor elkaar’. We moedigen mensen aan om te werken aan hun relatie. Ook helpen we met waardevolle informatie over ouder worden.
  • We zetten ons, samen met Zilveren Kruis, in voor een goede premie
    We vinden het belangrijk dat de premie geen drempel is om voor ons te kiezen. We hopen op veel klanten, daarmee hebben we meer invloed. Maar onze identiteit en waarden staan voorop.
  • We onderzoeken de wensen van onze klanten voor onze aanvullende verzekeringen
    We vragen hen om mee te denken over nieuwe (christelijke) vergoedingen.
Mensen zeggen vaak: ‘Zorg goed voor jezelf’. Als christen denk ik dan: dat is belangrijk en waar. Maar het begint bij God en het aandacht hebben voor elkaar. Uw geloof en goede relaties zijn trouwens belangrijk voor uw gezondheid. Dat is ook wetenschappelijk bewezen via verschillende onderzoeken. Zo komen geloof en wetenschap soms toch mooi samen.

 

Roy Kloet, programmamanager De christelijke zorgverzekeraar

Roy is getrouwd met Marjolein en vader van Micha, Wessel en Loïs. Hij werkt sinds augustus 2019 bij De christelijke zorgverzekeraar. Daarvoor werkte hij bij de afdeling productontwikkeling van Zilveren Kruis, waar wij als merk onderdeel van zijn. Hij zorgt ervoor dat we ons als organisatie vooruit blijven bewegen. Zelf beweegt hij ook graag. Als we op kantoor werken, komt hij vaak op de fiets.
 

Ook interessant