Vraag uw kraampakket online aan

Zwanger? Gefeliciteerd! Heeft u al gedacht aan het aanvragen van een kraampakket? Hierin vindt u medische artikelen die nodig zijn bij de bevalling en de eerste dagen daarna. In ons kraampakket vindt u als verrassing een mooi boek waarin informatie, beleving en geloof samenkomen.  

Vraag het kraampakket op tijd aan

U kunt het kraampakket het beste in de 1e helft van uw zwangerschap online aanvragen. Dan ontvangt u het pakket uiterlijk in de 6de maand van uw zwangerschap. Als u het pakket tot 2 maanden voor de verwachte bevallingsdatum aanvraagt, dan heeft u het kraampakket nog op tijd in huis. Doet u de aanvraag later? Dan kunnen wij een tijdige levering niet beloven. U vraagt het kraampakket aan via De christelijke zorgverzekeraar en u ontvangt het van Natalis.

We vergoeden het kraampakket vanaf de Mediumpolis

Heeft u een aanvullende Mediumpolis, Largepolis, of Extra Largepolis? Dan kunt u direct uw kraampakket via Natalis bestellen. U hoeft dit niet eerst te betalen. 

Welke aanvullende verzekering u heeft, ziet u in Mijn | Polis.

Een duurzamer kraampakket

Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Voor uzelf, voor uw kind(eren) en voor de mensen om u heen. Wij vinden het belangrijk om te zorgen voor de schepping. Samen hebben hebben we een verantwoordelijkheid voor deze aarde. Bij De christelijke zorgverzekeraar krijgt u daarom een duurzamer kraampakket. 

Duurzame producten kosten iets meer. Maar krijgt u een kraampakket uit uw aanvullende verzekering vergoed? Dan kost het u niets.

U krijgt dit duurzamere kraampakket in een milieuvriendelijke kartonnen doos. Het heeft een wasbare matrasbeschermer en wasbare stretchbroekjes. Andere producten zijn duurzaam, omdat deze op een natuurlijke manier zijn gemaakt. Zoals de Natalis alcohol en handgel. Daarnaast zijn de zigzagwatten en de bovenlaag van het maand- en kraamverband gemaakt van biologisch katoen.

Dit zit er in een duurzamer kraampakket:

 • 1 Wasbare matrasbeschermer
 • 1 boek: Koesterboek, Daniëlle Koudijs*
 • 1 Natalis alcohol (70%)
 • 1 Natalis handgel
 • 1 Bel Nature Zigzag watten
 • 10 Eco onderleggers 60 x 90 cm
 • 1 Pak Natracare super maandverband van 12 stuks
 • 2 Pakken Natracare Kraamverband van 10 stuks per pak
 • 2 Wasbare stretchbroekjes
 • 1 Cetro cordring/ navelstreng ring (non-latex)*
 • 15 Natalis wondkompressen 10 x 10 cm **
 • Petit & Jolie vloeibare hygiënische handzeep

*Krijgt u een tweeling? Dan krijgt u 2 cordringen en 2 koesterboeken.

**Dit artikel is niet helemaal een natuurlijk product. Hier is helaas nog geen goede andere keuze voor.

Vraag een kraampakket aan

Lees meer over het duurzamere kraampakket van Natalis (pdf)

De inhoud van het kraampakket is onder voorbehoud van wijzigingen.

Afbeelding van het duurzamere kraampakket

Geen vergoeding? U kunt zelf een kraampakket kopen!

Heeft u geen aanvullende verzekering waarmee u een kraampakket vergoed krijgt, dan kunt u zelf een standaard of duurzaam kraampakket kopen.  

Voor het duurzamere kraampakket betaalt u € 65,37. Krijgt u een tweeling? Dan betaalt u € 75,09. Voor een standaard kraampakket betaalt u € 31,96. Het standaard kraampakket is zonder Koesterboek en digitale thermometer. 

Bestel een standaard of duurzaam kraampakket

U bestelt het pakket via De christelijke zorgverzekeraar en u ontvangt het van Natalis.

Als u vragen heeft over de status van uw bestelling

Bijvoorbeeld als u het kraampakket wel op tijd heeft aangevraagd, maar nog niks ontvangen. Of als wilt u weten wat de status is van uw bestelling. Neem dan contact op met Natalis, de leverancier van het kraampakket. Natalis is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 036 535 30 02.