Zorgpas

Gaat u naar uw zorgverlener? Dan wil hij graag weten hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hierbij handig zijn.

Uw zorgpas staat in De christelijke | App

Nooit meer op zoek naar uw zorgpas, maar altijd bij de hand in de app. En wist u dat u ook de zorgpas van uw meeverzekerden gezinsleden kunt bekijken? Wel zo handig.

  • Altijd geldig
  • Veiliger omdat u de zorgpas(sen) niet meer kunt verliezen
  • Geen onnodig plastic
Bekijk zorgpas in onze app

Minder plastic, beter voor het milieu

Daarom maakten we van de plastic pas een digitale versie. Zo dragen we samen met u een steentje bij aan een beter milieu. Wilt u toch liever een plastic pasje? U kunt een zorgpas aanvragen in Mijn | Polis. Let op: deze is maar 5 jaar geldig en u krijgt niet automatisch een nieuwe zorgpas. Een digitale pas is wel altijd geldig.

Zonder zorgpas bent u ook goed verzekerd

Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs, zoals uw paspoort of rijbewijs. De zorgverlener kan ook hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Ook zonder pas krijgt u gewoon de zorg die u nodig heeft.

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Sla ook het telefoonnummer op in uw telefoon van alarmcentrale Eurocross Assistance (+31 71 364 18 50). Zo heeft u het nummer altijd bij de hand. Gebeurt er iets vervelends? Bel met de alarmcentrale Eurocross Assistance.

Heeft u niet altijd internet in het buitenland?

TIP!

Ook dan is een plastic pasje niet nodig. Maak thuis een schermafbeelding van uw zorgpas in De christelijke | App. De app werkt namelijk niet zonder internet. En gaat uw partner of kind mee? Maak dan ook van hun zorgpas een schermafbeelding.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is verbonden met de EHIC (European Health Insurance Card). Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. Aan de EHIC-zijde van uw zorgpas staat ook uw burgerservicenummer (bsn). De EHIC vindt u ook op de pas in De christelijke | App.

Veelgestelde vragen

De Zorgpas in De christelijke | App wordt automatisch verlengd. Zo heeft u er geen omkijken naar.

Heeft u een plastic pasje? Dan wordt deze niet automatisch verlengd. U kunt zelf na 5 jaar een nieuwe aanvragen in Mijn | Polis.

U hoeft de pas niet naar ons op te sturen. U mag de zorgpas doormidden knippen en weggooien.

U vindt de digitale zorgpassen van uw kinderen in de app. In de app kunt u ook de zorgpas van uw meeverzekerde partner bekijken. Uw partner ziet ook de zorgpassen van alle gezinsleden in de app. Partners en kinderen vanaf 12 jaar kunnen de app zelf downloaden en hun zorgpas in de app bekijken.

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen de app zelf downloaden en hun zorgpas in de app bekijken.