Online zelfhulp

De christelijke zorgverzekeraar biedt Online christelijke zelfhulp aan. Dit doen wij via Eleos Zelfhulp. U volgt in een online omgeving trainingen die u verder helpen. U kunt u zich aanmelden, zonder dat het u iets kost. Daarmee heeft u 12 maanden toegang tot alle online trainingen.

Online zelfhulp maakt u bewust

In de online trainingen leert u uw klachten herkennen. U krijgt informatie over de klacht zelf en het ontstaan ervan. U leert uw gedrag en gewoontes te begrijpen. En ontdekt wat u kunt doen om minder klachten te hebben.

U kunt zich aanmelden via: eleoszelfhulp.minddistrict.nl

Heeft u zich al aangemeld? Dan kunt u inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord.

Er is keuze uit 20 trainingen

Volg een online training op het moment dat het u uitkomt. U kunt 1 of meer trainingen volgen:

Heeft u angstklachten (niet ernstig) en wilt u een 1e stap zetten in het oplossen van deze klachten? Dan is deze training iets voor u. U leert wat angst is, hoe het ontstaat en hoe u hiermee kunt omgaan.

Heeft u last van stress die veroorzaakt wordt door uw werksituatie? Leer begrijpen wat de oorzaak is en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Heeft u moeite met slapen? Probeer dan deze training. Nadat u heeft geleerd wat slaap is, leert u ook hoe slaapproblemen kunnen ontstaan. U leert beseffen hoe uw nachtrust eruit ziet en wat u kunt doen om beter te slapen.

U wilt leren hoe u een ander kunt vergeven. Leer wat vergeving is, wat de Bijbel hierover zegt en wat redenen zijn voor vergeving.

Kijkt u op een negatieve manier naar uzelf? Kom erachter waarom dit zo is. En leer wat u kunt doen om meer evenwicht in uw zelfbeeld te krijgen.

Tijdens een scheiding wilt u natuurlijk zo goed mogelijk uw kinderen helpen. Krijg informatie over hoe kinderen de verschillende fasen meemaken en welke gevolgen de scheiding heeft. En krijg tips hoe u het beste voor uw kinderen kunt zorgen tijdens en na een scheiding.

Hebben stress, onrust en negatieve emoties grote invloed op uw leven? Leer leven met aandacht. En hoe dit ervoor kan zorgen dat u meer rust en positieve gevoelens ervaart. Hierdoor leert u beter accepteren en met gevoelens omgaan.

Voelt u zich, net als veel mensen, eenzaam? Leer uw eenzaamheid te begrijpen en maak een begin om gevoelens van eenzaamheid te doorbreken.

Heeft u last van stress? Of voelt u zich zo opgebrand dat het tot een burn-out kan leiden? Leer te begrijpen wat de oorzaak is van uw klachten. En wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat de klachten niet erger worden.

Bent u mantelzorger? En vindt u het lastig de balans te vinden tussen zorgen voor de ander en tegelijk voor uzelf? Leer dan uw mantelzorgsituatie te begrijpen. En hoe u balans kunt krijgen en houden in het zorgen voor de ander en uzelf.

Heeft u het gevoel dat uw zorgen u onzeker maken? Leer welke rol gedachten spelen bij het omgaan met zorgen en onzekerheid. En hoe u deze gedachten kunt gebruiken om u beter te voelen. Krijg tips hoe u kunt omgaan met zorgen over het klimaat, gezondheid, onrust in de wereld en financiën.

U heeft geen last van een depressie, maar wel van depressieve gevoelens? Leer wat het verschil is tussen deze 2. Herken de relatie tussen uw gedachten en gevoelens. En weet wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat u zich beter voelt.

Vecht u tegen een seksverslaving? Leer wat het precies is. Wat de kenmerken en oorzaken zijn. En wat de invloed van de verslaving is op het leven van elke dag. Krijg tips die kunnen helpen tegen deze verslaving.

Leer niet alleen beseffen wat u niet meer kunt, maar ook wat u nog wel kunt! Krijg hulp bij het accepteren van uw handicaps. En tips over het leren leven met uw ziekte of ongemak.

Raakt u als moeder uit balans door dingen die veel van u vragen? Breng uw taken in kaart. En kom er zo achter wat er voor zorgt dat alles te zwaar wordt. Leer begrijpen hoe u als werkende moeder in balans kunt blijven.

Bent u vaker boos dan zou moeten? Of heeft u juist moeite met de manier waarop u uw boosheid laat merken? Kom erachter wat de functie van boosheid is. Via tips leert u hoe u met uw boosheid om kunt gaan.

Bent u soms angstig in een sociale situatie? Leer wat sociale angst is. Hoe dit ontstaat en hoe u aan uzelf kunt merken dat u angstig bent. Ontdek dat er een relatie is tussen gedachten en gevoelens. En weet wat u kunt doen om minder last van angst te hebben in sociale situaties.

Maakt u zich veel zorgen? En wilt u hier iets aan doen? Leer begrijpen wat piekeren is. Welke piekergedachten u bezighouden en wat u kunt doen om minder te piekeren.

Rouwt u na het verlies van een geliefde? Leer wat rouw is. En hoe het invloed heeft op uw geloof, gedrag, gedachten en (lichamelijke) gevoelens. Zet de eerste stappen in het leren omgaan met uw verlies.

Wilt u de relatie met uw partner nieuw leven in blazen? Leer waarom relaties in de loop van tijd kunnen veranderen. En wat u kunt doen om de weg naar elkaar weer te vinden en zo uw relatie meer energie te geven.

Uw persoonsgegevens zijn veilig

Eleos Zelfhulp verzorgt de trainingen. Zij zijn specialist in christelijke psychische zorg. Eleos deelt geen persoonsgegevens met De christelijke zorgverzekeraar. Als u wilt, kunt u een verzonnen naam gebruiken. En u kunt een e-mailadres aanmaken die u alleen voor de online training gebruikt. 

Kies een training en ga aan de slag!

Hoe langer u met hulp zoeken wacht, hoe lastiger het herstel kan zijn. Tijdens het volgen van een training kunt u 1 keer online een vraag stellen aan een hulpverlener. Heeft u meer hulp nodig? Of worden uw klachten niet minder? Neem dan contact op met uw huisarts.

Ervaringen van een deelnemer

Jeroen: “Om met mijn klachten naar een huisarts te gaan was echt een drempel voor mij. De online training was een goede oplossing om even een 1e check te doen. Het versterkte mijn gevoel dat mijn klachten serieus waren. Ik wist toen dat het niet ‘tussen mijn oren zat’. Dat gaf mij rust en moedigde mij aan om hulp te zoeken. Ik wil het daarom iedereen aanraden. Of je nu, net als ik, je erg vermoeid, somber en gestrest voelt. Of als je andere klachten hebt.”

Stel uw vragen over de trainingen aan Eleos Zelfhulp

De christelijke zorgverzekeraar is niet verantwoordelijk voor de inhoud en het resultaat van de online trainingen. Heeft u hierover vragen? Stel deze dan via zelfhulp@eleos.nl. 


Ook interessant