Christelijke zorg en hulp

Wij geloven in God die ieder leven liefheeft. Dat is de basis waarop wij bouwen. Dit ziet u terug in de dingen die we doen. Hoe we ons inzetten voor bescherming van het leven, christelijke zorg en hulp en zorgen voor elkaar en jezelf. Ontdek hoe geloof en gezondheid samenkomen in uw zorgverzekering.
Bij ons staan christelijke waarden centraal. Dit merkt u als u contact met ons heeft of onze informatie leest. U kunt kiezen voor christelijke zorgverleners waarmee we afspraken hebben. Ook in onze services en programma’s heeft het geloof een plek. En aanvullend kunt u kiezen uit een uitgebreid aanbod vergoedingen voor christelijke zorg. Ontdek onze visie.

Vergoedingen christelijke zorg

In onze aanvullende verzekeringen vindt u naast algemene zorg ook vergoedingen voor:

Bekijk alle vergoedingen

Christelijke services voor iedereen: zonder kosten

De christelijke | Vertrouwensarts

Heeft u vragen of een behandeling wel past bij hoe u als christen in het leven staat? Stel deze gerust.

Online zelfhulp

Wilt u ontdekken wat u kan doen aan uw slaapprobleem, burn-outklachten of verslaving? Dat kan.

De christelijke | Zoekadvies

Zoekt u een christelijke zorgverlener bij u in de buurt die ook vergoed wordt? Wij helpen u op weg.

Hoe denken wij over abortus, anticonceptie, prenatale screening of euthanasie?

Medische ethiek gaat over de vraag: Wat is er medisch mogelijk en hoe kijken we daarnaar vanuit de wetenschap en vanuit het christelijke geloof? Als christelijke zorgverzekeraar vinden wij dit natuurlijk een belangrijk onderwerp. Als klant heeft u recht op alle vergoedingen vanuit de basisverzekering. En eventueel vanuit de door u gekozen aanvullende verzekering. Benieuwd hoe wij denken over vergoedingen? Ontdek het per onderwerp.  

Christelijk verantwoorde zorg

Certificaat Christelijke Zorg

Het certificaat is een extra aanvulling op de algemene kwaliteitseisen. Het is een bewijs dat een organisatie of zelfstandige zorgverlener werkt vanuit een christelijke basis. En dat ze daar tijd en energie in steken. Wij werken mee aan de ontwikkeling en geven financiële steun. Want we willen graag dat er zicht is op de kwaliteit van christelijke zorg.

Ikzoekchristelijkehulp.nl

De website helpt om christelijke zorgverleners te vinden bij u in de buurt. Ook kunt u beoordelingen van christelijke zorgverleners geven en lezen. Wij hielpen mee bij de oprichting van de website en steunen dit financieel. We vinden het belangrijk dat christelijke zorgverleners goed te vinden zijn. En dat de ervaringen van anderen te zien zijn voor iedereen.

Bescherming van het leven

We hebben bedenkingen of bezwaren bij behandelingen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Daar zijn we eerlijk over. Mensen maken hierin wel zelf keuzes. Onze bewogenheid en Gods liefde hangen niet van die keuzes af. We helpen waar dat kan.

Zorgen voor elkaar en jezelf

We ontwikkelen programma’s die mensen helpen om het geloof een plek te geven in hun leven. Dit zijn ze: Sterke relaties, Ouder worden en Geloof en gezondheid. Hoe we dit doen? Via podcasts, informatie, gesprekskaartjes, werkboekjes en nog veel meer.

Christelijke wijkzorg en psychische zorg

In een aantal regio's hebben wij voor wijkverpleging speciale afspraken gemaakt met zorgaanbieders. Dit noemen wij Zorg in de wijk. De zorgaanbieders bieden wijkverpleging die aansluit bij uw levensovertuiging. Voldoet deze zorg niet aan uw wensen? Dan zoekt De christelijke | Zorgcoach voor u een christelijke zorgaanbieder. Zij helpen u ook bij het vinden van psychische zorg (GGZ).

Zorgbemiddeling bij christelijke zorg


Ook interessant