De christelijke zorgverzekeraar

Als christelijke zorgverzekeraar brengen we geloof, zorg en gezondheid samen. We komen op voor bescherming van het leven. We werken aan inzicht, behoud en kwaliteit van christelijke zorg. En we moedigen mensen aan om geloof en gezondheid een plek te geven in hun leven. Ontdek hoe we dit doen.

Wij geloven in God die ieder leven liefheeft. Dat is de basis waarop wij al 100 jaar bouwen. Dit ziet u terug in de dingen die we doen. Samen vormen we een gemeenschap waarbij gedeelde waarden centraal staan. Met de steun van onze klanten kunnen we van betekenis zijn en blijven.

Wij hebben een nieuwe naam

Onze naam maakt direct duidelijk wat u van ons kunt verwachten: een zorgverzekeraar die geloof, zorg en gezondheid samenbrengt. We vormen een gemeenschap van mensen met gedeelde waarden. Waarbij we opkomen voor bescherming van het leven, christelijke zorg en hulp en zorgen voor elkaar.

Vragen? Lees verder

Al 100 jaar voor christelijke zorg

Onze wortels liggen in Katwijk. Vanaf 19 februari 1923 kon men lid worden van De Verpleging. Een lokale vereniging voor ziekenhuisverpleging met een eigen ambulance. Opgericht vanuit naastenliefde, betrokkenheid en solidariteit. De wereld, de zorg en ook onze rol zijn in die jaren veranderd. Onveranderd is de basis waarop wij bouwen: ons geloof in God.

Onze geschiedenis

Hier komen we voor in actie:

Bescherming van het leven

We hebben bedenkingen of bezwaren bij behandelingen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Daar zijn we eerlijk over. Mensen maken hierin wel zelf keuzes. Onze bewogenheid en Gods liefde hangen niet van die keuzes af. We helpen waar dat kan.

Moeder met baby

Christelijke zorg en hulp

We geven financiële steun voor wetenschappelijk onderzoek vanuit een christelijke kijk. En voor ikzoekchristelijkehulp.nl, een vindplaats voor christelijke zorg. Ook hebben we de services Christelijk zoekadvies, Online zelfhulp en De vertrouwensarts.

Zorgen voor jezelf en de ander

We ontwikkelen programma’s die mensen helpen om goed voor elkaar en zichzelf te zorgen. Dit zijn ze: Sterke relaties, Ouder worden en Geloof en gezondheid. Hoe we dit doen? Via podcasts, informatie, gesprekskaartjes, werkboekjes en nog veel meer.

Maak kennis met het team

Jos: ‘Het is een feest om leiding te mogen geven aan zo’n bevlogen team. Samen lopen we ‘een extra mijl’ om u het beste te kunnen bieden. Dat wordt jaar in jaar uit gewaardeerd met een plek in de top 3 van beste zorgverzekeraars.’

Ontdek wie we zijn

We doen het samen

We doen al ons werk niet alleen. We zijn onderdeel van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Zij regelen dat de rekeningen snel betaald worden. Dit gebeurt volgens de vergoedingen van De christelijke zorgverzekeraar. Ook kopen zij de zorg in. Dit gebeurt op ons verzoek ook bij christelijke zorgverleners. Als klant mag u hierover tips en advies geven. We hebben ook een adviesraad en een verzekerdenraad die met ons meedenkt.

Lees er meer over

Ook interessant