Onze tandartsverzekeringen

Een tandartsverzekering vergoedt de kosten van een tandarts of mondhygiënist. Onder andere: controles, vullingen, tanden/kiezen trekken, kronen en implantaten. Tot 18 jaar is een tandartsverzekering niet nodig.

U kunt kiezen uit 3 tandartsverzekeringen

Als u alleen een controle verwacht, is een tandartsverzekering niet nodig. Heeft u vaker kosten, voor bijvoorbeeld gaatjes of mondhygiëne? Dan bent u met een Tand Small of Tand Medium goed verzekerd. Met een Tand Large bent u het meest uitgebreid verzekerd. Sluit deze alvast af, voordat u hoge tandartskosten verwacht.

Tand Small


€ 250 vergoeding in totaal

Consulten (C-codes): 100%

Overige behandelingen (codes): 75%

Tandheelkundige zorg als gevolg van een ongeval. Maximaal € 2.000 per ongeval.

Medische selectie: nee

Geen eigen risico

€ {premie.tv5.leeftijd.18}
p/m in 2024
Kies Tand Small

Tand Medium


€ 500 vergoeding in totaal

Consulten (C-codes): 100%

Overige behandelingen (codes): 75%

Tandheelkundige zorg als gevolg van een ongeval. Maximaal € 2.000 per ongeval.

Medische selectie: nee

Geen eigen risico

€ {premie.tv6.leeftijd.18}
p/m in 2024
Kies Tand Medium

Tand Large


€ 1.000 vergoeding in totaal

Consulten (C-codes):100%

Overige behandelingen (codes): 75%

Tandheelkundige zorg als gevolg van een ongeval. Maximaal € 2.000 per ongeval.

Medische selectie: ja

Geen eigen risico

€ {premie.tv7.leeftijd.18}
p/m in 2024
Kies Tand Large

Goed om te weten

  • Voor de tandartsverzekering geldt geen eigen risico.
  • Voor de tandartsverzekering geldt geen wachttijd.
  • Er geldt alleen een medische selectie voor de Tand Large.
  • Vergoeding voor tandartskosten tot 18 jaar komt uit de basisverzekering.
  • Vergoeding voor orthodontie (beugel) tot 18 jaar komt uit een uitgebreide aanvullende verzekering. Dit is na een jaar wachttijd.

Uw verzekering veranderen

Wilt u uw verzekering bij De christelijke zorgverzekeraar veranderen? Ga dan naar Mijn | Polis. Daar verandert u makkelijk zelf uw verzekering. Hier ziet u ook direct hoe uw premie verandert.

Een prothese vergoeden wij voor het grootste deel uit de basisverzekering

Een volledige prothese (kunstgebit) voor de boven- en/of onderkaak vergoeden wij uit de basisverzekering. Voor een prothese geldt een wettelijke eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage vergoeden wij uit de aanvullende verzekering Extra Largepolis. Heeft u geen Extra Largepolis, maar wel een aanvullende tandartsverzekering? Dan vergoeden wij voor de eigen bijdrage 75% tot het maximale bedrag van uw tandartsverzekering.

Uitleg medische acceptatie

Voor de Tand Large geldt medische acceptatie. Wij stellen dan een aantal vragen over uw gebit. Als er veel mondzorg nodig is, kunt u deze verzekering niet afsluiten. U kunt dan wel de Tand Small of Tand Medium afsluiten. Stapt u over naar De christelijke zorgverzekeraar? En had u bij uw vorige verzekeraar een verzekering die lijkt op de Tand Large? Dan geldt de medische acceptatie niet. Bij uw online aanvraag kunt u dit invullen.

Uitleg wachttijd orthodontie

Voor orthodontie (beugel) geldt een wachttijd van 1 jaar. Dit betekent dat u tijdens de wachttijd nog geen vergoeding krijgt. U krijgt pas vergoeding als uw kind 1 jaar verzekerd is voor orthodontie. Dit doen we om de premie betaalbaar te houden. Kies op tijd voor een uitgebreide aanvullende verzekering. Kinderen krijgen de meest uitgebreide aanvullende verzekering die 1 van de ouders afgesloten heeft.

Ook interessant