Bezieling

Gezondheid heeft alles te maken met onze bestemming als mens en als christen. En hoe we dat verbinden aan Gods plan. We helpen je om deze verbinding te zoeken of onderhouden.

Jouw reisgids – Op ontdekking met Els van Dijk

Het leven is vaak druk. We moeten van alles en vaak ook nog van alles tegelijk. Herken je dat? Voor je het weet word je geleefd. Waarheen leidt jouw reis door dit leven? Deelnemers aan Geloof en gezondheid 2023 ontvangen het boekje thuis.

Persoonlijk leiderschap

Prof. dr. Gabriël Anthonio: ‘We maken samen deze levensreis, jij en ik. Onderweg zijn we pelgrims … Hoe houd ik koers? Hoe blijf ik fit en vitaal? Hoe inspireer ik anderen om samen te reizen? Ik neem je graag mee op deze ontdekkingstocht.’

Volg de podcastserie

Aandacht voor bezieling

Video
4 minuten kijken

Volg de online mini-retraites

Mirjam van der Vegt laat je kennismaken met rust, bezieling en stilte. Mirjam: ‘Een van de mooiste vergelijkingen rondom rust en bezieling vind ik de les van de fles.’
Seminar
3 minuten luisteren

Goede gesprekken over bezieling

Otto legt ons uit wat bezieling is. Hoe het vaak verward wordt met ‘beleving’. Hoe je het in deze tijd nog kunt vinden, en hoe je jezelf erin kunt oefenen.
Boekentip
3 minuten lezen

Leesvoer voor je geest

Lees en leer op welke manieren je God in jouw leven kunt betrekken. En hoe je die verbinding kunt versterken. Creatieve opdrachten, stille tijd, gespreksvragen, … wat past bij jou?

Lectio divina: bidden met de Bijbel

Ervaar de verhalen uit de Bijbel, alsof je er zelf bij was. Laat de woorden tot je doordringen. Ze worden een paar keer herhaald. Wat valt je op? Wat raakt je? Luister elke dag een lectio divina en kom tot rust bij God.

Ervaar lectio divina

Inspiratie door MOVE Community

Rachel kreeg te maken met verlies van haar moeder en broertje. Jannica werd ineens doodziek en kreeg net op tijd een levertransplantatie. Jay-Way raakte depressief en Robbie Hageman wilde door een tumor niet stoppen met boksen. Benieuwd naar hun verhaal?

Bekijk de video's

Moeders opgelet: een stille tijd-uitdaging

Speciaal voor moeders maakte Daniëlle Koudijs (Power to the Mama’s) 6 uitdagingen over in verbinding zijn. Waarom is in verbinding zijn met God en mensen om je heen zo belangrijk? En wat betekent het eigenlijk?

Laat je uitdagen