Podcastserie Ouder worden

Samen met Groot Nieuws Radio heeft De christelijke zorgverzekeraar een podcastserie gemaakt over ouder worden. Een podcast is een opname waarnaar u kunt luisteren, wanneer u maar wilt.

Wat kunt u verwachten?

In 5 uitzendingen praten we met experts over ouder worden. U hoort wat u voor elkaar kunt betekenen bij het ouder worden. Hoe je ouder worden kunt omarmen. En waar u hulp kunt vragen. En ook hoe u in gesprek kunt gaan over moeilijke onderwerpen, zoals het levenseinde.

Aflevering 1: de zorgvraag van 2040

Diederik van Dijk (NPV-Zorg voor het leven), Maarten Verkerk en Jos Leijenhorst (De christelijke zorgverzekeraar) praten over het ouder worden. Het lijkt soms of ouder worden een ziekte is. Terwijl we ouder worden juist moeten omarmen, omdat het bij het leven hoort. Met alles wat daar bij komt kijken. 

Luister aflevering 1

Aflevering 2: De kunst van het ouder worden

Rob Favier (66) en Klaas Bokma (89) vertellen in deze aflevering dat ouder worden geen kunst, maar een gunst is. Beiden hebben in hun leven veel meegemaakt. Maar zijn nog volloop actief en betrokken. Een uitzending vol persoonlijke ervaringen en tips.  

Luister aflevering 2

Aflevering 3: Wie kan mij helpen?

Als u ouder wordt of zorgt voor een oudere dan heeft u vast vragen over de zorg. In deze aflevering vertelt Joyce Verburg met welke praktische zorgvragen u kunt bellen met De christelijke | Zorgcoach. Rineke Heij vertelt wat de NPV-Advieslijn voor u kan betekenen.

Luister aflevering 3

Aflevering 4: Wat wil ik delen?

Thijs Tromp (Reliëf) en Jos Leijenhorst (De christelijke zorgverzekeraar) praten in deze aflevering over het delen van levensverhalen door ouderen. Hoe waardevol dit kan zijn, maar ook pijnlijk. In ieder verhaal over wat geweest is, zit betekenis. Het is mooi om hier aandacht aan te geven.

Luister aflevering 4

Aflevering 5: Hoe zie ik mijn einde?

Rita Renema (geestelijk verzorger) en Alfred Teeuw (specialist ouderengeneeskunde) praten over vragen en wensen die mensen hebben aan het einde van hun leven. En waarom het goed is om het levenseinde te bespreken en goed afscheid te kunnen nemen.

Luister aflevering 5


Ook interessant