Een hecht gezin

De eerste 1000 dagen van een kind zijn goud waard. Dat heeft veel invloed op de rest van het leven. Vaders en moeders hebben daarin verschillende taken. Voor moeders is vaak veel meer aandacht. Dus hier gaat het vooral over vaders. Wat natuurlijk ook interessant is voor moeders.

Vaderkracht in contact

Willie de Jong is kraamverzorgende. Haar mooiste moment? De blik van een vader als zijn kind net geboren is. In deze podcast vertelt Willie over de rol van een vader in de hechting van een kind.

Luister naar podcast 2

Betrokken vaderschap

De eerste 1000 dagen van een kind zijn erg belangrijk. Deze periode duurt van de bevruchting tot de 2e verjaardag. Het heeft een enorme invloed op de ontwikkeling en gezondheid voor de rest van zijn leven. Een betrokken vader heeft voordelen voor zowel moeder als kind.

Lees verder

Doe-Vader

Vaders heb je in alle soorten en maten. Ze zijn niet allemaal hetzelfde. En dat is maar goed ook! Sommige vaders zijn doe-vaders. Andere vaders zijn praat-vaders. Het verschil zit in de manier waarop je contact maak met je kinderen.

Wat voor vader ben jij?

Een goed gesprek over hechting

Wat is hechting en waarom is het belangrijk? De basis van hechting ontwikkelt zich in de beginjaren van een kind Deze hechting kan veilig of onveilig zijn. Het heeft gevolgen voor de rest van zijn of haar leven. Mieke de Boer-Sonnenschein neemt ons mee in een serie van 4 goede gesprekken over hechting.

Luister de goede gesprekken

Meer inspiratie

De eerste 1000 dagen

Tessa Roseboom onderzocht de invloed van de eerste 1000 dagen (van bevruchting tot de 2e verjaardag) van een kind op de rest van zijn of haar leven.

Je eerste 1000 vaderdagen

Een betrokken vader zijn, wat is dat en hoe doe je dat? David Borman schreef dit boek speciaal voor vaders. Onderzoek laat steeds weer zien hoe belangrijk de rol van een betrokken vader is voor een kind.

Spelenderwijs verbinden en hechten

Ouders die actief en met plezier spelen met hun kind, krijgen een hechte relatie. Micheline Mets verzamelde meer dan 100 spelletjes om samen te doen. Vooral voor ouders van jonge kinderen.

Applaus voor vaders

Hartelijk Verbonden biedt een programma aan voor mannen die als echtgenoten willen nadenken denken over hun vaderschap.

Aanpakken voor aanstaande vaders

Word je binnenkort (weer) vader? Deze cursus is speciaal bedoeld om jou als partner voor te bereiden en te helpen tijden de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

De praktijkvader podcast

De Praktijkvader Podcast bestaat uit meer dan 70 mooie, boeiende en inspirerende interviews die jou gaan helpen om – nog meer – de vader te worden die je je kinderen gunt.

Bij ons thuis

Een podcast over christelijke opvoeding. Henrieke Hoogendijk gaat in gesprek met interessante gastsprekers over de verschillende aspecten van opvoeden.