Een sterk gezin

Je gunt je kind een veilige plek om op te groeien. Een sterk gezin is hiervoor de basis. Maar een gezin wordt niet vanzelf sterk. Het vraagt inzet van ouders en kinderen.

Lectio divina: bidden met de Bijbel

Maarten Goossensen maakte speciaal voor het programma Sterkte gezinnen een bemoedigende serie lectio divina. Laat de woorden tot je doordringen. Ze worden een paar keer herhaald. Laat je bemoedigen. Luister elke dag een lectio divina en kom tot rust bij God.

Ervaar lectio divina

Een sterk gezin

In deze podcast praten Job van Beek en Jos Leijenhorst over een sterk gezin. Beiden zijn vader van een druk gezin. Ze hebben het over waarom het gezin belangrijk is, wat Gods plan is voor gezinnen en hoe we als gezinnen in de samenleving staan.

Luister naar podcast 1

Een sterke basis onder je gezin

Wees vruchtbaar, wordt talrijk en vervul de aarde. Dat is de boodschap die God aan de mens geeft bij de schepping. En Hij zegende hen. Het was een goede opdracht om te ontvangen. Jaren later herhaalt God deze boodschap en vertelt Noach zich hiervoor in te blijven spannen. Zo laat God weer Zijn diepste verlangen zien.

Lees verder

Vraag nu het Sterke gezinnen | Doeboek aan

Tijd maken voor je gezin kan best lastig zijn. Toch is het heel waardevol. Even alle aandacht voor elkaar. De herinneringen die je samen maakt, zijn goud waard. Met het Sterke gezinnen | Doeboek dagen we jullie uit om op een actieve manier aan je gezin te bouwen. Het Doeboek heeft 12 challenges. Durven jullie de uitdaging aan?

Vraag aan

Meer inspiratie

De goed genoeg ouder

In dit handboek van Michelle van Dusseldorp en Willemijn de Weerd voor hoopvol en haalbaar opvoeden lees je hoe het als ouder niet perfect hoeft te doen. Wel ‘goed genoeg’.

Wortels en vleugels

Elke jongere heeft vleugels nodig om te fladderen. Anne-Marije de Bruin helpt je om ruimte te ontdekken, verdiepen en vragen te stellen. Als ze dat doen gaan ze dieper wortelen en krijgen ze een stevige identiteit.

Jagen, verzamelen, opvoeden

Leer van oude culturen hoe je blije, gezonde en behulpzame kinderen kunt opvoeden zonder alle westerse valkuilen. Een inspirerend boek van Michaelleen Doucleff, PhD.

Alpha Parenting Course

Wil je bouwen aan een bloeiend gezin? Alpha heeft een Parenting Children Course (voor ouders met kinderen van 0-10) en een Parenting Teenagers Course. Wij vergoeden deze cursus niet.

Hart voor het gezin

Wil je leren hoe je God centraal zet in je huwelijk en gezin? Doe dan mee met een van de vele activiteiten van Hart voor het gezin. Wij vergoeden deze cursus niet.

Family Factory

Geeft je een steuntje in de rug om de vader of moeder te worden die je graag wilt zijn. Laat je inspireren door de verhalen en ideeën, tips en ervaringen van andere ouders. Wij vergoeden deze cursus niet.

De Week van het Gezin

In 2024 organiseert het Gezinsplatform voor de 2e keer de Week van het Gezin. Ze vragen aandacht voor het belang van het gezin voor onze samenleving.

Hoe gaat het met gezinnen in Nederland?

Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Hoe gezinsvriendelijk is Nederland? Elk jaar stelt de Staat van het Gezin deze vraag aan duizenden ouders. Op 15 mei maken ze de resultaten van 2024 bekend.

Wat ouders willen weten

Dé online startpagina voor ouders over geld, werk, school, kinderopvang, opvoeding en meer. Ook vind je er praktische hulpmiddelen zoals Tijdbaas, een podcast en een stoomcursus over ouderschap.