Christelijke relatietherapie

Wij moedigen mensen aan om samen te werken aan hun relatie. Soms zijn de relatieproblemen te groot en kom je er samen niet uit. Of zorgen psychische problemen voor relatieproblemen die er eerder niet waren of groter zijn geworden. Of start/heb je een samengesteld gezin en heb je hulp nodig om je partnerrelatie en je gezin goed vorm te geven. Vraag een relatietherapeut om hulp, om samen verder te kunnen.
Man en vrouw gelukkig op het strand

Een christelijke relatietherapeut heeft ook aandacht voor geloofsvragen

Bij relatieproblemen kan het geloof een grote rol spelen. Denk aan het omgaan met schuldgevoelens, vergeving of als je scheiden als enige uitweg ziet. En soms maakt je vanuit je geloof andere keuzes dan iemand die niet gelooft. Het is fijn als jouw therapeut je geloofsvragen begrijpt. En dat je daarover kunt praten, als je dat wilt.

Therapeut Petra legt uit hoe relatietherapie werkt

Veel relatietherapeuten maken gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT). Petra van Bodegraven is relatietherapeut en legt uit hoe relatietherapie werkt. Ook geeft zij tips voor een veilige relatie. Relatietherapie is niet altijd de makkelijkste weg. Wel kan het helpen om je weer (dichter) bij elkaar te brengen. Ook bij beginnende problemen kun je hulp vragen. Als een van de partners te maken heeft met een psychisch probleem geeft dit specifieke vragen of problemen in de partnerrelatie. Dan kan het helpen wanneer iemand kennis heeft van de diagnose en de impact daarvan op de partnerrelatie. En wanneer je eerder een/jouw relatie zag stranden neem je dat mee in een nieuwe relatie. Hulp daarbij is soms nodig.

Wij hebben een vergoeding voor relatietherapie

In onze aanvullende verzekeringen hebben wij een vergoeding voor psychosociale hulp. Deze vergoeding geldt ook bij relatieproblemen en seksuele problemen. Lees meer over de vergoeding relatietherapie. Daar vind je de voorwaarden en zie je naar welke zorgverlener of therapeut je kunt. Bij relatieproblemen is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Wij vergoeden ook relatiecursussen

Wij vergoeden cursussen die helpen om de relatie tussen partners sterker te maken. Je kunt kiezen uit de cursussen Premarriage Course, Marriage Course en Houd me vast. De cursussen gaan uit van christelijke principes. Maar ze zijn ook geschikt voor niet-christelijke stellen. Lees meer over de vergoeding relatiecursussen.

Wij helpen je met Christelijk Zoekadvies

Met de service Christelijk Zoekadvies helpen wij je bij het vinden van christelijke zorg. Dit doen wij voor iedereen, niet alleen voor klanten.

Lees meer over Christelijk Zoekadvies

Bekijk ook eens alle informatie over Sterke relaties

Met ons programma Zorgen voor elkaar helpen we je om er voor elkaar te zijn. Zoals met het onderdeel Sterke relaties. Wij helpen je met handige informatie, tips en adviezen van experts. Ook kun je onze relatiekaartjes aanvragen, podcasts luisteren, of één van onze werkboekjes downloaden.


Ook interessant