Sterke verbinding

Ieder mens heeft de behoefte om verbonden te zijn. Toch is het soms best lastig om die verbinding te houden. Ruzies en meningsverschillen zorgen ervoor dat we contact verliezen. Maar als je een ruzie goed oplost kom je er vaak samen sterker uit.

Een sterke verbinding

Jeannine Hendriksen is schoolmaatschappelijk werkster en werkt bij de gastopvang van Stichting De Vluchtheuvel. Zij helpt ouders in gesprek te gaan met hun kinderen. Op zoek naar het contact en een sterke verbinding.

Luister naar podcast 4

Het gezin als oefenplek voor ruzie

Meningsverschillen en ruzietjes komen in de beste gezinnen voor. En dat is misschien maar goed ook. Je hoeft het toch niet altijd met elkaar eens te zijn? Het gezin is juist de oefenplek om dit te leren.

Leer goed ruziemaken

Wie ben jij?

We reageren allemaal verschillend op situaties die stress geven. Gary Smalley vond er iets op. Hij vergelijkt het met 4 dieren: de leeuw, de golden retriever, de bever en de otter. Elke dier heeft zijn eigen sterke kanten. Maar ook zijn eigen manier om te reageren op stress.

Kom erachter op welk dier je lijkt

Samengestelde gezinnen

Samen met Groot Nieuws Radio heeft De christelijke zorgverzekeraar een podcastserie gemaakt voor samengestelde gezinnen. Een podcast is een opname waarnaar u kunt luisteren, wanneer u maar wilt.

Luister de podcastserie

Meer inspiratie

De giraf en de jakhals in ons

Beide dieren staan symbool voor de 2 kwaliteiten in ons. Justine Mol schreef een inspirerend boek dat laat zien hoe we gesprekken voeren. Met ruimte voor de jakhals en giraf in onszelf.

Geweldloze communicatie

Kun je zeggen wat je zeggen wilt én horen wat de ander zegt? Marshall R. Rosenberg leert je een open gesprek te voeren die het vertrouwen tussen jullie laat groeien.

Opvoedcursussen

In gezinnen loopt niet altijd alles op rolletjes. Misschien is er in je gezin veel ruzie, is de relatie met je kinderen verstoord of is er iets ingrijpends gebeurd. Dan is het fijn als er iemand meekijkt.

Sterke relaties

Een sterke relatie is goed voor je gezondheid en goed voor je gezin. Daarom maken wij relatieprogramma’s. Meld je aan voor ons online relatieprogramma. Doe mee!

Relatietherapie

Ruzie is een poging om de verbinding weer te herstellen. Juist daarom is het belangrijk om te kijken naar de emotie eronder. Als je op die diepere laag in contact komt, is er vaak een breekmoment. Je begrijpt waarom de ander zo reageert en dat zet alles in een heel ander perspectief.