Podcastserie Samengestelde gezinnen

Samen met Groot Nieuws Radio heeft De christelijke zorgverzekeraar een podcastserie gemaakt voor samengestelde gezinnen. Een podcast is een opname waarnaar u kunt luisteren, wanneer u maar wilt.
Samen met Groot Nieuws Radio nemen Petra en Jeanine een podcast op.

Wat kunt u verwachten?

In 3 uitzendingen praten we met experts over de uitdagingen van een samengesteld gezin. Hertrouwen na overlijden of scheiding is niet altijd even makkelijk. Een huwelijk goedhouden is moeilijk. Een 2e huwelijk met kinderen blijkt in de praktijk nog veel moeilijker. Samen met experts hebben we een serie gemaakt om u te helpen. En om u te bemoedigen om van dit 2e huwelijk een succes te maken. 

Aflevering 1: Aandacht voor het samengestelde gezin

Erik-Jan Verbruggen (psychosociaal hulpverlener/mediator De Vluchtheuvel) en Jos Leijenhorst (directeur De christelijke zorgverzekeraar) vertellen waarom het zo belangrijk is dat er aandacht is voor het samengestelde gezin. Erik-Jan deed onderzoek naar samengestelde gezinnen. En schreef er een boekje over met handige tips. Jos komt zelf uit een samengesteld gezin.

Aflevering 2: Investeren in een nieuwe toekomst

Petra van Bodegraven (relatietherapeut) en Jeanine Geijtenbeek (familiemediator en geestelijk begeleider) bespreken de emoties die een rol kunnen spelen bij het samenvoegen tot 1 gezin. Hoe ga je in je nieuwe gezin om met gevoelens van rouw, gemis en schuld? En hoe ga je om met de verschillen, gewoontes en opvoeding?    

Aflevering 3: Vallen, opstaan en opnieuw beginnen

Pauline Schonewille (familieadviseur en familiemediator) en Wim Houtman vertellen over hun ervaringen met een samengesteld gezin. Pauline trouwde een man met een kind er schreef er 2 boekjes over. Wim heeft net een nieuwe relatie. Samen bespreken ze de 7 fases die ieder samengesteld gezin meemaakt.
 

Ook interessant