Tijd en aandacht voor elkaar

Erbij horen. Gezien worden. Elkaar even in de ogen kijken. Het zijn kostbare momenten. Toch zijn we vaak druk. De tijd vliegt voorbij. Hoe maak je tijd voor elkaar? Hoe geef je je kinderen de aandacht die ze nodig hebben? Hoe houd je je gezin, werk en andere taken in balans?

Balans tussen je gezin en werk

Als 1 persoon in het gezin uit balans raakt, wiebelt het hele gezin. Daniëlle Koudijs vertelt over haar ervaringen met parentale burn-out en hoe ze daar als gezin uitgekomen zijn.

Luister naar podcast 3

Burn-out voor ouders

Burn-out is burn-out. Maar er is een verschil tussen een 'gewone’ burn-out en een parentale burn-out, een burn-out voor ouders. Ze lijken op elkaar en tóch zijn ze anders. Wat is het verschil? Hoe herken je het? En hoe kom je ervan af?

Lees hier wat je kunt doen

Ben jij een tijdbaas?

Als ouder ben je druk. Weet jij hoe je je tijd doorbrengt? Met de snelle scan van Tijdbaas ontdek je welke keuzes jij maakt. Waar kun je tijd besparen en hoe krijg je meer energie? De scan geeft je overzicht. Dat geeft een gevoel van controle. Tip: Doe hem samen met je partner.

Ben jij een tijdbaas of een tijdkluns

Balans vinden in huis

Raak je als moeder uit balans door dingen die veel van je vragen? Kijk dan eens naar de online training Moeder zijn en werken van Eleos. Met deze training breng je je taken in kaart en kom je er achter wat ervoor zorgt dat alles te zwaar wordt. Leer begrijpen hoe je als moeder in balans kunt blijven.

Vind meer balans

Meer inspiratie

Goede grond

Danielle Koudijs laat je nadenken over de grond waarop jullie je gezin bouwen. Hoe vorm je samen een gezin? Hoe geloof je samen? Wat is je missie als gezin? Een inspirerend en praktisch boek voor ouders.

Lucht in je gezin

Hoe kom je tot rust in een druk gezin? Mirjam van der Vegt laat in die praktische, eerlijke en humoristische boek zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is.

Ouders onder hoogspanning

Professor en stressexpert Marie-Anne Vanderhasselt legt uit wat er in ons brein gebeurt als het onder spanning staat. En waarom je niet alleen voor je gezin moet zorgen, maar ook voor jezelf.

Oefenen in het ontspannen

Wat hebben we ontspanning nodig als onrust groeit! Met de ontspanningsoefeningen van Daniƫlle van de Lagemaat kun je proberen te ontspannen en echt tot rust te komen.

Online retraite: bezieling en gezin

Wanneer je elkaar als gezin ontmoet op zielsniveau, maak je herinneringen voor het leven! De zin van het leven ligt voor het oprapen. En kinderen weten het soms eerder te vinden dan volwassenen.

Retraite Hartelijk verbonden

Denk jij wel eens, ik wil me even terugtrekken en alleen zijn? Ben jij de verbinding tussen hoofd-hart-handen kwijtgeraakt? Heb je behoefte om een paar dagen de rust te ervaren?