Goed houden

Een relatie goed houden, gaat niet vanzelf. Daar moet je tijd en energie in steken. Dat kan op veel verschillende, leuke manieren. Doe het samen!

De christelijke | Relatiekaartjes

Vraag De christelijke | Relatiekaartjes aan, het kost je niets. Het is niet nodig om klant te zijn. Je ontvangt 52 kaartjes met vragen en opdrachten. Zo kun je op een leuke manier samen in gesprek over onderwerpen die van invloed zijn op jullie relatie. Zoals geloof, communicatie, hechting en intimiteit en seks.

Vraag De christelijke | Relatiekaartjes aan

Podcast: Het belang van goede relaties

Jan Hol (voorzitter van het College van Bestuur CHE) praat met Jos Leijenhorst (directeur De christelijke zorgverzekeraar) over het belang van een goede relatie. Zij zijn zelf actief betrokken bij de Marriage Week en Marriage Course. Zij zien de positieve gevolgen die een goede liefdesrelatie heeft op mensen. En weten ook uit eigen ervaring dat een relatie niet vanzelf goed blijft.

Luister aflevering 1 van de podcastserie Sterke relaties

Meer podcasts luisteren?

Relatie experts van Stichting de Vluchtheuvel hebben over verschillende onderwerpen podcasts gemaakt. Bijvoorbeeld over: hechting in relaties, conflicten in relaties, geestelijke strijd in relaties. Maar ook over het belang van aanraking, samen verder na overspel en seksuologische hulpverlening.

Luister de podcast

Samen is…

Een invulboek voor elke dag, waarin je als man en vrouw wordt uitgedaagd om gestalte te geven aan 'samen'. Je leert elkaar (nog) beter kennen met de vragen en opdrachten die je allebei met je eigen antwoord invult.

Bestel het boek

Meer inspiratie

Huwelijkscursus vanuit een hoopvol perspectief

Een online cursus voor iedereen die verlangt naar een huwelijk van liefde, eenheid en begrip. De cursus gaat onder andere over: wat zijn je verwachtingen van jezelf, de ander en God.

Relatieweekenden

Neem een weekend de tijd voor elkaar. Geef je relatie een boost. Investeer in elkaar en leer op een nieuwe manier een goed te gesprek voeren.

(Pre) Marriage Course

Tips, tools en verdieping voor uw relatie. Dat is de Marriage Course. Tijdens 7 gezellige avonden ontdekt u hoe uw relatie nog sterker kan worden. Wij hebben een vergoeding voor de (Pre)Marriage Course vanaf de Mediumpolis.

FamilyLife, de kracht van sterke relaties

Het hebben van een sterke relatie met je partner of je kinderen is geen toeval. Het is een bewuste keuze om hierin te investeren. FamilyLife, onderdeel van Stichting Agapè biedt tools en middelen om te bouwen aan goede relaties met je partner, je gezin én met God. De cursussen van FamilyLife worden niet vergoed.

Communicatieprofiel Life Languages

In de communicatie spreken we allemaal verschillende talen. Bij Elkaar Begrijpen krijgt u besef van uw manier van communiceren én die van de ander. Zodat u niet alleen van elkaar houdt, maar elkaar ook begrijpt. Wij vergoeden dit communicatieprofiel niet.

Stichting Levende Liefde

Wil jij jouw relatie met God, jezelf en anderen verbeteren? Dat kan! En werken aan relaties doe je niet alleen. Met behulp van mediation, coaching of bijvoorbeeld een relatieweekend van Stichting Levende Liefde is herstel mogelijk. Let op, niet alle programma’s en cursussen worden door De christelijke zorgverzekeraar vergoedt.

Ik ook van jou

Wij hebben allemaal diep van binnen een verlangen naar iemand tegenover wie wij helemaal eerlijk en open kunnen zijn.

De vijf talen van liefde

Volgens Gary Chapman zijn er 5 algemene 'talen' van liefde. We kunnen onze liefde laten zien door tijd, woorden, cadeaus, hulp en aanraking.

Boekentips van De Vluchtheuvel

Stichting de Vluchtheuvel deelt interessante boekentips. Voor een deel geschreven door hun eigen experts. Over verschillende uitdagingen die je in je relatie kunt tegenkomen. Maar ook van bekende christenen en buitenlandse experts.

Investeer extra in huwelijk bij kind met beperking

Een kind met een beperking kan een huwelijk onder druk zetten. Juist dan is het belangrijk dat partners investeren in elkaar. En oog blijven houden voor een sociaal netwerk. Erik-Jan Verbruggen is hulpverlener en mediator bij De Vluchtheuvel en schreef er een artikel over.

De Bijbel over de liefde

God laat zien wat liefde is. De Bijbel staat boordevol inspirerende teksten over de liefde.

Loveup.nl

Een platform vol inspiratie, leuke opdrachten en handvatten én de Marriage Week.