Webinar Zorg aan de keukentafel

Samen met de Reformatorische Omroep presenteert De christelijke zorgverzekeraar ‘Zorg aan de keukentafel’. Een serie online programma’s over zorgonderwerpen van dit moment.

Wat kunt u verwachten?

Jos Leijenhorst praat met verschillende experts aan de keukentafel over zorgonderwerpen. Met deze serie Zorg aan de keukentafel willen u helpen beter voor uzelf en elkaar te zorgen. De serie is opgenomen in de periode van april tot juli 2020. Hieronder kunt u de afleveringen terugkijken.

Zorg aan de keukentafel 1: aandacht voor relaties

Jos Leijenhorst praat met relatietherapeut Petra van Bodegraven en relatiecoach Cocky Drost. Hoe houd je je relatie goed als je de hele dag bij elkaar in 1 ruimte bent? Petra en Cocky geven tips. Ook handig voor als we straks weer meer bewegingsvrijheid krijgen.

Zorg aan de keukentafel 2: omgaan met eenzaamheid

Jos Leijenhorst praat met Rita Hunink-Sterken (coach en docent op de Evangelische Hogeschool) en Freek van Holten (projectleider Eenzaamheid bij NPV Zorg). Corona heeft eenzaamheid een gezicht gegeven. Hoe gaan we de strijd tegen eenzaamheid aan?

Zorg aan de keukentafel 3: verlies en rouw

Jos Leijenhorst praat met Judith Stoker (psychosociaal therapeut bij Voltooid Verleden Tijd) en Marije Vermaas (geestelijk verzorger bij Huis van Chesed). Hoe ga je om met verlies en rouw? En hoe kun je rouwende mensen het beste helpen?

Zorg aan de keukentafel 4: gezond en fit

Jos Leijenhorst praat met Rosaline McDonald (oprichtster van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen) en Nathalie de Jager (manager Gezond Ondernemen Zilveren Kruis). Hoe helpen we mensen om samen te werken aan een gezondere levensstijl? 

Zorg aan de keukentafel 5: mentaal gezond blijven

Jos Leijenhorst praat met Michelle van Dusseldorp (psychologe en directeur Groundwork) en Nico van der Voet (docent Godsdienst/Levensbeschouwing aan de CHE). Steeds meer mensen ervaren druk bij al hun taken. Hoe kun je voor jezelf opkomen?

Zorg aan de keukentafel 6: vasthouden aan overtuigingen

Jos Leijenhorst praat met Henk Jochemsen (onderzoekshoogleraar aan de Theologische Universiteit Kampen) en Theo Boer (hoogleraar aan de PThU Groningen). Hoe kunnen we vasthouden aan onze principes en overtuigingen in deze ‘maakbare’ tijd?

Ook interessant