Sterker maken

Er kunnen patronen in jullie relatie zijn ontstaan, waar je niet gelukkig mee bent. Ontdek het en leer ervan!

Online relatieprogramma

Wil je in 4 weken samen met je partner op een ontspannen manier bouwen aan een sterke relatie? Volg dan ons online relatieprogramma. Je krijgt dan iedere week 1 mail met daarin 1 video, gespreksvragen, tips en opdrachten. De thema’s die we behandelen zijn: geloof, hechting, communicatie en intimiteit en seksualiteit. Meedoen kost niets. En jullie bepalen zelf welke onderdelen je volgt.

Meld je aan

Podcast: Sterke Relaties

Luister aflevering 2 en 3 van de podcastserie: Sterke Relaties. In aflevering 2 hoort u Daniëlle Koudijs (Power to the Mama's), Jan Hol (voorzitter van het College van Bestuur CHE) en Nicole Bolweg (communicatieadviseur De christelijke zorgverzekeraar) over wat u zelf kunt doen om uw relatie goed te houden. In aflevering 3 vertellen Dorine Sommer (Alpha Nederland) en Jos Leijenhorst (directeur De christelijke zorgverzekeraar) hoe u een sterke band kunt opbouwen.

Luister aflevering 2 en 3

Goede gesprekken over ontspanning in je relatie

Voor het programma Geloof en gezondheid maakten we samen met Corrie Kole 2 podcasts. In de 1e podcast praat ze over Ontspanning in je relatie. Ontdek wat spanning geeft en hoe je samen ontspanning vindt. In de 2e podcast praat Corrie over verbinding creëren vanuit rust. Kunnen ontspannen begint, ook in een relatie, bij jezelf. Het is goed om te weten en te delen op welke manier jij ontspanning vindt.

Luister Goed gesprek 3 en 4

Marriage Course

Tips, tools en verdieping voor uw relatie. Dat is de Marriage Course. Tijdens 7 gezellige avonden ontdekt u hoe uw relatie nog sterker kan worden. Wij hebben een vergoeding voor de Marriage Course vanaf de Mediumpolis.

Lees meer over de (Pre)Marriage Course

Werkboekje Sterke relaties

Maak tijd voor elkaar en werk aan jullie relatie. Dat zijn jullie waard. Kijk vandaag je partner nog eens goed in de ogen. Lees samen het werkboekje en praat erover door tijdens een lekkere maaltijd. Vraag het boekje aan, het kost je niets.

Vraag het werkboekje aan

Meer inspiratie

Relatieweekenden

Neem een weekend de tijd voor elkaar. Geef je relatie een boost. Investeer in elkaar en leer op een nieuwe manier een goed te gesprek voeren.

Houd me vast

'Houd me vast’ is een cursus om je (partner)relatie beter te maken. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Wij hebben een vergoeding voor Houd me vast vanaf de Mediumpolis.

Volg een marriage workshop

Een op en top verzorgde romantische dag samen: een ideale kans om het eens te hebben over jullie huwelijk. Theorie in een groep, opdrachten samen, een stevige wandeling met gespreksvragen … Volg de workshop van Stichting de Vluchtheuvel en Hartelijk Verbonden.

Verdieping in uw seksuele relatie

De online cursus helpt om met elkaar in gesprek te gaan over uw seksuele relatie. En om vastgeroeste patronen te doorbreken. Zo kunt u lichamelijk en emotioneel samen een sterkere band opbouwen. En (nog) meer genieten van de liefde. Wij vergoeden deze cursus niet.

Veilig bij jou

Zie je mij wel echt? Weet je wat mij diep van binnen bezighoudt? Het boekje over patronen en hechtingsbehoeften is gebaseerd op de Emotionally Focused Therapy (EFT). Het is geschreven door Sofieke van Olst van stichting De Vluchtheuvel.

Met jou en God verbonden

Met jou en God verbonden is een boek van Dr. Sue Johnson. Het helpt je om je moeizame relatie nieuw leven in te blazen. Het boek is een speciale versie van de bestseller Houd me vast en bedoeld voor christenen. Dit boek brengt je dichter bij God en bij elkaar.

Liefde en respect

Zij verlangt naar zijn liefde; hij wil juist haar respect. En er is een duidelijke wisselwerking tussen die 2. Voor veel echtparen is respect het ontbrekende stukje van de puzzel.

Als het thuis niet zo goed gaat

Kinderen krijgen is supermooi. En tegelijk is het een heftige verandering in je leven én vaak ook in je relatie. Want ineens hoef je niet meer alleen met elkaar rekening te houden. Maar eisen de kinderen alle tijd en aandacht op.

Huwelijkstoerusting vanuit de kerk

De Paradijsbloem helpt bij het geven van praktische hulp aan stellen en echtparen vanuit de kerk. Het materiaal sluit aan bij de identiteit van de gereformeerde gezindte. Kerken kunnen werkboekjes opvragen. En echtparen uit hun gemeente 1 dag laten opleiden voor het begeleiden van de huwelijkstoerusting.

Quickscan: test je relatie!

Neem met 20 vragen je relatie even door. Hoe staan jullie ervoor? De vragen in de quickscan van stichting De Vluchtheuvel gaan over de belangrijkste onderdelen in een huwelijk. Goed om te weten: er is naast de quickscan ook een uitgebreide relatiescan.