Gedrag en omgeving

Goede keuzes maken voor lichaam, ziel en geest lukt niet vanzelf. Met kennis vergroot je de kans. Leer naar jezelf te kijken, zoals God naar je kijkt. Je bent waardevol en van betekenis.

Goede gesprekken over gedrag

Met Mieke de Boer-Sonnenschein gaan we in gesprek over hechting. Het is heel belangrijk een veilige plek te hebben bij anderen. Om onze gevoelens en emoties te ontwikkelen en te laten zien.

Luister de gesprekken

Verslaving

Een verslaving heeft een grote invloed op je leven. Niemand is blij als hem of haar dit overkomt. Maar wat is nu een verslaving? Hoe kun je een verslaving voorkomen? En hoe help je iemand die verslaafd is? Jos Leijenhorst gaat in gesprek met experts van Josette Slingerland en Fans Koopmans van De Hoop ggz.

Luister naar de podcastserie

Aandacht voor gedrag en omgeving

Video
3 minuten kijken

Volg de verhalen over gezond leven

Gezond leven … voor lichaam, ziel en geest. Hoe doen anderen dat? Laat je inspireren door de verhalen van Diederik, Jesse, Daniëlle en Talitha. Jesse: ‘Het is met ups en downs.’
Tip
4 minuten lezen

Ontdek de 10 tips bij verandering

Een verandering van leefstijl lukt vaak niet zomaar. Het starten en doorzetten is lastig, totdat je veranderde leefstijl meer ‘gewoon’ wordt. Hoe doe je dat? Met 10 tips helpen we je op weg.’
Boekentip
3 minuten lezen

Lees wat je kunt doén

Hoe beklim je de ladder van verandering? Hoe krijg je jezelf zover dat je gaat doen wat je eigenlijk al lang wilt? Hoe vind je evenwicht? Ontdek ook hoe je minder moet en met meer plezier leeft.

Inspiratie door MOVE Community

Saron overwon een eetstoornis, Corjen stopte na 20 jaar met roken, Ruth zei altijd maar ‘ja’ om de vrede te bewaren. En Bram raakte als student totaal uitgeblust. Allemaal hebben ze iets overwonnen. Benieuwd naar hun verhaal?

Bekijk de video's

Podcastserie Je bent meer dan je werk

Jos Leijenhorst interviewt medewerkers en leden van de vakorganisaties CGMV en RMU. Hoe zien ze geloof en gezondheid? Hoe kunnen ze jou helpen als je vastloopt in je werk, je talent wilt ontwikkelen of je wilt voorbereiden op je pensioen?

Luister de podcasts

Ben jij gelukkig met jezelf?

De invloed van gedrag op gezondheid gaat ook om het accepteren wie je bent. Hoe kijk jij naar jezelf? Zie jij wat God ziet? Mag je falen? Of stel je te hoge eisen aan jezelf? Volg eens de training evenwichtig zelfbeeld. Het kost je niets.

Naar online zelfhulp