Gezinnen samenvoegen

In een samengesteld gezin spelen het verleden, verschillen in opvoeding en gewoonten mee. Bereid jullie daarop voor. Doe het voor jullie geluk!

Relatieavond Samengestelde gezinnen

Bouwen aan een samengesteld gezin, waarin iedereen zijn plekje moet vinden is niet altijd makkelijk. Samen met Petra van Bodegraven, Jeannine Geitenbeek en Pauline Schonewille maakten we een webinar speciaal voor mensen die een samengesteld gezin gaan starten of al een tijdje hebben. Met informatie, tips en eerlijke antwoorden.

Podcastserie: Aandacht voor het samengestelde gezin

Erik-Jan Verbruggen (psychosociaal hulpverlener/mediator De Vluchtheuvel) en Jos Leijenhorst (directeur De christelijke zorgverzekeraar) vertellen waarom het zo belangrijk is dat er aandacht is voor het samengestelde gezin. Erik-Jan deed onderzoek naar samengestelde gezinnen. En schreef er een boekje over met handige tips. Jos komt zelf uit een samengesteld gezin.

Luister de podcastserie

Relatietherapie

Een samengesteld gezin starten of hebben gaat niet altijd makkelijk. Een relatietherapeut kan jullie helpen bij het bouwen aan je nieuwe gezin. Met aandacht voor iedereen binnen het gezin. Zodat de partnerrelatie minder onder druk komt te staan omdat jullie allebei een verleden meedragen. Een christelijke therapeut heeft daarnaast ook aandacht voor je geloofsvragen.

Lees er meer over

Samen in een nieuw gezin

Erik-Jan Verbruggen schreef een handig boekje met tips voor iedereen die een samengesteld gezin wil starten.

Bekijk het boek

Werkboekje samengestelde gezinnen

Hoe doe je dat, samen sterk staan in een samengesteld gezin? Hebben jullie het gevoel dat alles en iedereen dát juist lijkt tegen te werken? Goed nieuws, wij helpen jullie met een werkboekje. Daarin staan verhalen en situaties die jullie vast herkennen. We geven handige tips, leuke opdrachten en bieden hulp van experts. Vraag het boekje aan, het kost je niets.

Vraag het werkboekje aan

Meer inspiratie

Cursussen en programma's bij gezinsproblemen

In onze aanvullende verzekeringen hebben wij een vergoeding voor cursussen en programma’s. Denk aan een gespreksgroep over rouw en verlies, de cursus verder na echtscheiding of een opvoedingscursus via Stichting Schuilplaats of De Vluchtheuvel.

Slim Samengesteld gezin

Wil jij jouw samengesteld gezin slim vormgeven, valkuilen vermijden en proactief uitdagingen aanpakken? In deze workshop van Stichting Levende Liefde krijg je informatie en handvatten om aan de slag te gaan met samengestelde gezinsdoelen. Houd er rekening mee dat we niet alle cursussen en therapieën via Stichting Levende Liefde vergoeden.

Opnieuw getrouwd

Jan Proos schreef vanuit zijn ervaring een boek voor weduwnaars die aan een 2de huwelijk denken. Ook interessant voor pastoraal medewerkers.

Bemoediging voor stiefmoeders

Pauline Schonewille (familieadviseur en familiemediator) trouwde een man met een kind. Later kregen ze samen nog 4 kinderen. Ze vertelt erover in onze podcastserie voor samengestelde gezinnen. Ze schreef 2 boeken: ‘Hoe vind ik mijn plek als stiefmoeder?’ en ‘Mijn man heeft een kind’.

Tips bij het vormen van een samengesteld gezin

Linda Pasman heeft een samengesteld gezin met 8 kinderen en een praktijk voor relatie- en gezinscoaching. Ze deelt tips bij het vormen van een samengesteld gezin. En schreef een boek: In 10 stappen naar een slim samengesteld gezin.

De uitdagingen van een samengesteld gezin

‘Ik was 9 jaar oud toen mijn moeder Teuny plotseling overleed aan een hersenbloeding. Mijn wereld stond op z’n kop. Ruim een jaar later ontmoette mijn vader zijn nieuwe vrouw.’ Jos Leijenhorst, directeur De christelijke zorgverzekeraar, komt uit een samengesteld gezin. Samen met zijn vader Bertus (66) gaat hij in gesprek. ‘Het is belangrijk om veel met elkaar te praten.’