Hulp vragen

Schaam je niet voor jullie situatie of problemen, maar praat erover. Wacht niet, zoek hulp en kom in actie. Jullie zijn het waard!

De relatietherapeut

Albert en Karin gaan door een diep dal. Ze besluiten te knokken voor hun relatie. Petra van Bodegraven helpt hen de stappen te zetten die nodig zijn.

Christelijke relatietherapie

Soms zijn de relatieproblemen te groot en kom je er samen niet uit. Vraag een relatietherapeut om hulp, om samen verder te kunnen. Een christelijke therapeut heeft ook aandacht voor je geloofsvragen.

Lees hoe een therapeut kan helpen

Podcast: Wie kan ons helpen?

Petra van Bodegraven (relatietherapeut), Cocky Drost (relatiecoach) en Nicole Bolweg (communicatieadviseur De christelijke zorgverzekeraar) bespreken het belang van het op tijd inroepen van een therapeut. Om een 'boost' aan uw relatie te geven. Of om samen met een therapeut aan uw relatie te werken. Ook bespreken ze de relatieavonden die ze met elkaar verzorgen.

Luister aflevering 4 van de podcastserie Sterke relaties

Gescheiden achter de voordeur

TV-serie van Family7 met Bram de Bouw. Hij ziet zo vaak huwelijken die van buiten mooi lijken maar de realiteit is dat het niet goed gaat. Hij is teleurgesteld en boos over het feit dat veel christelijke echtparen vaak op zondag netjes in de kerk naast elkaar zitten, terwijl het achter de voordeur niet loopt zoals het de bedoeling is. Mensen zijn wel getrouwd, maar leven als het ware gescheiden achter hun voordeur. In de serie ‘Gescheiden achter de voordeur’ is aandacht voor deze zaken, en wordt gekeken hoe je terug kunt naar een huwelijk zoals God het heeft bedoeld.

Bekijk de afleveringen

Vergoedingen christelijke psychosociale zorg

Bij psychische problemen spelen geloofsvragen vaak een rol. Het is belangrijk dat de zorgverlener u daarbij kan helpen. Bij De christelijke zorgverzekeraar kunt u daarom kiezen voor christelijke zorgverleners.

Meer informatie

Meer inspiratie

Online christelijke zelfhulp

Met Online christelijke zelfhulp volgt u online cursussen die u verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld om te werken aan uw relatie, depressie en gevoelens doorbreken of anderen te vergeven.

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Ruzie is een manier om te proberen de verbinding te repareren. Juist daarom is het belangrijk om te kijken naar de emotie eronder.

Houd me vast

Houd me vast is een cursus om je (partner)relatie beter te maken. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Wij hebben een vergoeding voor Houd me vast vanaf de Mediumpolis.

Praktijk Den Uijl biedt verschillende vormen van therapie

Een relatie gezond houden is niet eenvoudig. Het vraagt veel inspanning en liefde en trouw van beide partners. Soms lukt het niet en raakt een relatie uit balans. Veel problemen zijn oplosbaar als op het juiste moment de goede hulp wordt geboden. De therapie bij relatieproblemen richt zich op het herstellen van de balans tussen partners.

Hulpverlening via Stichting Schuilplaats

Een relatie onderhouden gaat vaak niet vanzelf. Soms dreigen we elkaar uit het oog te verliezen en zitten we in negatieve patronen. Hulp om deze negatieve relatiepatronen duidelijk te krijgen en deze om te buigen waardoor er weer onderlinge verbinding ontstaat, kan helpend zijn om de relatie weer vlot te trekken.

A Day Together

Een mooie dag om te investeren in je relatie voor stellen, stellen met een samengesteld gezin en voor ondernemers. De cursussen van FamilyLife worden niet vergoed.

De rol van de kerk bij relatieproblemen

Pastoraat is het namens Jezus omzien naar de ander. En zo meeleven met de vragen op de geloofsweg én de levensweg.

Relatieproblemen en je werk

Ervaringen en praktische tips voor medewerkers en werkgevers.