Psychische problemen

Een oplossing voor psychische problemen is er vaak niet. Dit betekent zeker niet dat jullie geen waardevolle partnerrelatie kunnen hebben.

Omgaan met een psychische aandoening

Een psychische aandoening kan zwaar drukken op een relatie. Samen met Petra van Bodegraven en Gerrit- Jan Kattenberg maakten we een webinar voor stellen die te maken hebben met een psychische stoornis binnen hun relatie. Ze hebben geen oplossing voor de stoornis. Maar geven wel informatie en tips om samen mee aan de slag te gaan. En het weer beter te hebben samen. Het werkboekje Sterke relaties: extra helpt jullie hierbij.

Online christelijke zelfhulp

Met Online christelijke zelfhulp volgt u online cursussen die u verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld om te werken aan uw relatie, depressie en gevoelens doorbreken of anderen te vergeven.

Ontdek de cursussen

Christelijke relatietherapie

Psychische problemen kunnen zwaar drukken op een partnerrelatie. Psychische problemen kan een relatietherapeut niet oplossen. Een relatietherapeut kan wel helpen relatieproblemen bespreekbaar te maken en jullie helpen om een manier te vinden om verder te kunnen zonder dat het zwaar drukt op de partnerrelatie. Een christelijke therapeut heeft ook aandacht voor je geloofsvragen.

Meer over christelijke relatietherapie

Podcast: Goede gesprekken over hechting

Als mens hebben we behoefte aan een veilige omgeving. Om onze gevoelens en emoties te ontwikkelen en te laten zien. In de psychologie heet dit ‘hechting’. Veel mensen zijn onveilig gehecht als kind of als volwassene. Deze onveilige hechting kan doorwerken in de partnerrelatie. Expert Mieke de Boer legt in 4 Goede gespreken uit hoe hechting werkt en welke invloed deze heeft op je eigen ontwikkeling, de ouder-kind relatie, partnerrelatie en je geloofsrelatie.

Luister de goede gesprekken

Werkboekje Sterke relaties: extra

We hebben een video over het omgaan met psychische problemen in je relatie. Dit werkboekje sluit daarop aan. De video bestaat uit 4 verschillende onderdelen. Tip: Bekijk onderdeel 1 van de video en ga dan aan de slag met onderdeel 1 van het werkboekje. De informatie hoort bij elkaar. Vraag het boekje aan, het kost je niets.

Vraag het werkboekje aan

Meer inspiratie

Emotionally Focused Therapie (EFT)

Ruzie is een manier om te proberen de verbinding te repareren. Juist daarom is het belangrijk om te kijken naar de emotie eronder.

Praktijk Den Uijl biedt verschillende vormen van therapie

Een relatie gezond houden is niet eenvoudig. Het vraagt veel inspanning en liefde en trouw van beide partners. Soms lukt het niet en raakt een relatie uit balans. Veel problemen zijn oplosbaar als op het juiste moment de goede hulp wordt geboden. De therapie bij relatieproblemen richt zich op het herstellen van de balans tussen partners.

De rol van de kerk bij relatieproblemen

Pastoraat is het namens Jezus omzien naar de ander. En zo meeleven met de vragen op de geloofsweg én de levensweg.