Uit elkaar gaan

Een moeilijke, emotionele tijd waarin je ook veel moet regelen. We helpen je graag op weg om goede keuzes te maken.

Podcast: Hoe gaan we om met scheiden?

André Rouvoet, voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade, weet dat scheiden niet makkelijk is. Welke advies heeft hij voor de overheid? En welke rol ziet hij voor kerk, zorgverzekeraars en directe omgeving? U hoort het in de podcast.

Luister de podcast

Online christelijke zelfhulp

Met Online christelijke zelfhulp volgt u online cursussen die u verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld omgaan met boosheid, kinderen en een scheiding of de ander leren vergeven.

Bekijk de cursussen

De rol van de kerk bij relatieproblemen

Pastoraat is het namens Jezus omzien naar de ander. En zo meeleven met de vragen op de geloofsweg én de levensweg.

Lees meer

10 tips bij scheiding

Wij helpen u graag met praktische tips bij uw scheiding en de verwerking ervan.

Bekijk alle tips

KIES training: Kinderen In Een Scheiding

KIES training is een spel- en praatgroep voor kinderen van 8-12 jaar van gescheiden ouders. Het zijn 8 bijeenkomsten met spel en opdrachten om te helpen bij de verwerking. Aanmelden kan gratis via het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in uw woonplaats.

Direct naar informatie en hulp

Meer inspiratie

ScheidingsATLAS

TNO heeft een korte training voor ouders in scheidingssituaties. De ScheidingsATLAS helpt ouders met het ouderschap na scheiding. De training is interactief, bevat animaties, video’s met rollenspelen en informatie van experts en ouders. Meedoen kan gratis na het invullen van een aantal onderzoeksvragen.

Als je ouders uit elkaar gaan

Een werkboek speciaal voor jongeren om te helpen de scheiding te verwerken. En duidelijk te maken welke rechten je hebt als kind.

En ik dan…? - als ouders scheiden

Ieder jaar raken zo’n 70.000 kinderen betrokken bij de scheiding van hun ouders. Ze dragen de pijn, het verdriet en soms schaamte een leven lang mee. In dit boek vertellen kinderen - soms na jaren - hun verhaal.

Als papa en mama scheiden

De invloed van een relatiebreuk op kinderen.

10 tips bij scheiding met kinderen

Hoe vertelt u aan uw kind(eren) dat u gaat scheiden? Een lastige vraag die iedere ouder anders invult. Wij geven u graag tips.

Hulp aan jongeren bij echtscheiding

De organisatie Zorg bij echtscheiding biedt gratis blogs en artikelen aan. Deze zijn gericht op hulp aan jongeren door kerkenraden, jeugdleiders, pastoraal werkers en ouders.

Geld en bezit

Een scheiding heeft niet alleen emotionele gevolgen, ook financiële.