Afbreken zwangerschap

Wij geloven dat ieder leven waardevol is, vanaf het allereerste begin. Misschien geloof(de) jij dat ook wel. Wat als je ongewenst zwanger bent? Of als ze een afwijking zien bij jouw kindje? Dan kun je in je wanhoop twijfelen en nadenken over abortus. Het is dan moeilijk om zelf alle problemen te overzien. We helpen je graag op weg naar hulp.

Neem tijd voor het nemen van een beslissing.

Als je nadenkt om je zwangerschap af te breken, zit je in een ongelooflijk moeilijke situatie. Er kan veel druk op je worden gelegd, of je voelt dat zo. Misschien ben je bang voor het oordeel van anderen of van God. In een emotionele situatie is het lastig om goed na te denken. Neem er de tijd voor en vraag om hulp.

Neem iemand in vertrouwen en praat erover.

Een situatie kan zó lastig zijn, dat jij zelf geen oplossing ziet. Iemand die het beste met je voorheeft, kan je helpen om dingen op een rij te zetten. Dit kan iemand zijn die je kent en vertrouwt, zoals een familielid of vriendin. Het kan ook iemand zijn die geen emotionele band met jou heeft, zoals de huisarts of onze Vertrouwensarts. En daardoor met je mee kan denken zonder vooroordelen of andere invloeden.

Blijf niet rondlopen met vragen. Chat, bel, mail of app!

Wat gebeurt er bij een abortus? Moet ik anderen iets vertellen? Wat als ik geen abortus wil? Hoe ga ik alles betalen? Waar moet ik wonen? Je hebt vast veel vragen. Je bent niet alleen! Er zitten mensen klaar om jou te helpen. Organisaties die werken vanuit christelijke waarden zijn: 

  • Siriz: tussen 9.00 tot 21.00 uur op werkdagen en 12.00 tot 18.00 uur op zaterdag.
  • Er is hulp: je kunt bellen of mailen en krijgt zo snel mogelijk een reactie.
  • NPV Advieslijn: 24 uur per dag, 7 dagen per week bij spoedvragen.

De organisatie fiom biedt hulp bij ongewenste zwangerschap en vragen over adoptie. Fiom werkt niet vanuit christelijke waarden. Ze staan voor het zelfbeschikkingsrecht van ongewenst zwangere vrouwen. 

Vraag ook hulp bij medische vragen of geloofsvragen.

Zijn er problemen ontstaan tijdens jouw zwangerschap? Of is er een afwijking ontdekt bij jouw kindje? Dan kun je het advies krijgen om je zwangerschap af te breken. Of misschien denk je hier zelf wel over na. De christelijke | Vertrouwensarts heeft medische kennis en denkt met je mee. Ook kun je in gesprek over geloofsvragen, als je die hebt. Je kunt hiervoor ook contact opnemen met NPV Zorg voor het leven.

E-mail de Vertrouwensarts


Ook interessant