Uit elkaar gaan

U en uw partner gaan uit elkaar. Een emotionele periode waarin u ook veel moet regelen voor uzelf en eventuele kinderen. Wij helpen u graag met het aanpassen van uw zorgverzekering.

Bij een eigen polis hoeft u zelf niets te veranderen

De gemeente geeft via de Basisregistratie personen (BRP) aan ons uw nieuwe burgerlijke staat, adres en eventueel achternaam door. Wij passen uw gegevens automatisch aan, ook op uw zorgpas. Wij informeren u over de aanpassing. Daar heeft u geen omkijken naar!

Heeft u een polis samen met uw ex-partner?

Als u verzekeringnemer bent, dan kunt u het hele jaar door de zorgverzekering van uw (ex-)partner en kinderen opzeggen. We hebben daarvoor wel toestemming nodig van uw (ex-)partner.

Bent u meeverzekerd? U kunt zelf online de polis splitsen. Vraag de verzekering opnieuw aan en kies als reden ‘Ik ben nu meeverzekerd en wil mijn eigen zorgverzekering’. U kunt ook contact met ons opnemen. De nieuwe polis gaat in vanaf de 1e van de maand na uw verzoek.

Geef het aan ons door als het woonadres van uw kind(eren) verandert

Wordt uw kind op het woonadres van de partner ingeschreven? Dan kunnen we het kind bij de partner meeverzekeren. Hiervoor is toestemming nodig van de verzekeringnemer. U kunt het beste even contact met ons opnemen. Blijft uw kind op hetzelfde woonadres ingeschreven staan als de verzekeringnemer? Dan verandert er niets.

De verandering gaat in vanaf de 1e van de maand na uw verzoek

Soms schrijven we na de splitsing van de polis nog de (oude) premie af voor de volgende maand. Wij passen dit aan. Het premiebedrag brengen we dan alsnog in rekening bij de nieuwe verzekeringnemer. En de vorige verzekeringnemer krijgt het bedrag terug.


Ook interessant