Certificaat Christelijke Zorg

Het Certificaat Christelijke Zorg is een bewijs dat een organisaties of zorgverleners werkt vanuit een christelijke basis. Het belooft u professionele zorg met aandacht voor uw geloof. Dit certificaat geldt soms als voorwaarde voor een vergoeding, zoals bij psychosociale hulp. 

Certificaat Christelijke Zorg

Het Certificaat Christelijke Zorg laat de christelijke identiteit zien

Het Certificaat Christelijke Zorg is een extra aanvulling op de algemene kwaliteitseisen. Het is een bewijs dat een organisaties of zelfstandige zorgverlener werkt vanuit een christelijke basis. En dat ze daar tijd en energie in steken. We noemen dit de christelijke identiteit.

Er is aandacht voor uw geloofsvragen

Heeft een organisatie of zorgverlener het Certificaat Christelijke Zorg? Dan weet u dat er ruimte en aandacht is voor uw geloofsvragen. Natuurlijk bespreekt u dit alleen als u dit zelf wilt.

Het Certificaat Christelijke Zorg geldt soms als voorwaarde

Bij sommige vergoedingen stellen wij als voorwaarde dat de zorgverlener het Certificaat Christelijke Zorg heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de vergoeding voor psychosomatische zorg in een herstellingsoord en bij psychosociale hulp en relatietherapie. Het logo van het certificaat moet dan op de rekening staan.

Er zijn steeds meer organisaties en zorgverleners met het certificaat

Het aantal instellingen en zorgverleners met het Certificaat Christelijke Zorg breidt zich uit. Vind een organisatie of zorgverlener met het certificaat.


Ook interessant