Christelijke palliatieve zorg

Palliatieve zorg vindt plaats als genezing niet meer mogelijk is. Genezen gaat dan over in verzorgen. De zorg is dan gericht op de kwaliteit van leven en het verminderen van het lijden. Met veel aandacht voor pijnbestrijding, comfort, aandacht voor de psychische en sociale omstandigheden van de zieke en zijn naasten.

Vaak wordt de zorg verleend door vrijwilligers of familie. Als de zorg te zwaar of complex is zijn er instellingen die palliatieve zorg en verzorging geven.

Bent u op zoek naar christelijke palliatieve zorg?

De christelijke zorgverzekeraar helpt u om de aanbieder te vinden die het beste bij u past. Vul het aanvraagformulier in en wij nemen contact met u op. Gratis en vrijblijvend!

Direct De christelijke | Zoekadvies aanvragen

Christelijke zorg

U kunt kiezen voor een instelling met een christelijke identiteit. Zij werken vanuit de overtuiging dat we het leven niet in eigen hand mogen nemen, maar dat we vanuit naastenliefde zorg bieden. In praktijk komt de identiteit op verschillende manieren naar voren. Bijvoorbeeld door verpleegkundigen die bidden met cliënten, muziektherapie met christelijke liederen, een weekopening en vieringen op christelijke feestdagen.

Vergoeding & informatie

Achtergrondartikel: Palliatieve Verzorging, als genezing niet meer mogelijk is

Palliatieve zorg wordt toegepast als genezing niet meer mogelijk is. Vanaf dat moment is de zorg niet meer gericht op genezing maar op de kwaliteit van leven en het verminderen van het lijden.

Lees meer

Ook interessant