Christelijke psychosociale hulpverlening

Bij psychische problemen spelen geloofsvragen vaak een rol. Het is belangrijk dat de zorgverlener u daarbij kan helpen. Bij De christelijke zorgverzekeraar kunt u daarom kiezen voor christelijke zorgverleners.
Man en vrouw op bed, man heeft zorgen

Een christelijke zorgverlener begrijpt uw keuzes

Soms maakt u vanuit uw geloof andere keuzes dan iemand die niet gelooft. Of heeft u moeite met het geloof door de moeilijke situatie waarin u zit. Het is fijn om dit te kunnen bespreken met iemand die u begrijpt. En u daarbij kan helpen. Natuurlijk kiest u er altijd zelf voor om over het geloof te praten of niet.

Psychosociale hulp is praktische hulp

Psychosociale hulp heeft als doel om u te begeleiden om zaken weer op een rij te zetten. Daarvoor maakt u dan samen een plan. Of u leert om anders om te gaan met uw situatie. Psychosociale problemen zijn een combinatie van:

  • psychische problemen: uw gevoelens en gedachten
  • sociale problemen: andere mensen of organisaties

U kunt er ook klachten bij krijgen, zoals hoofdpijn, slecht slapen of hartkloppingen.

Verschillende soorten zorgverleners geven deze hulp

Vaak kunt u geholpen worden door een maatschappelijk werker. Deze hulp kunt u zelf aanvragen via uw gemeente. Of via regelhulp.nl. Ook een pastoraal werker, of geestelijk verzorgende kan u helpen. Twijfelt u of deze hulp genoeg is? Maak dan een afspraak met uw huisarts. Deze kan u doorsturen naar bijvoorbeeld een psycholoog of (relatie)therapeut.  

Wij vergoeden psychosociale hulp in verschillende situaties

U kunt psychosociale hulp krijgen bij relatieproblemen, seksuele problemen en vruchtbaarheidsproblemen. En bij psychosomatische klachten: klachten aan uw lichaam die komen door uw psychische klachten. Of als u hulp nodig heeft bij het omgaan met schokkende gebeurtenissen en overlijden.

We vergoeden ook cursussen en programma’s

In ons vergoedingenoverzicht leest u wanneer wij cursussen en programma’s vergoeden. De organisatie of zorgverlener moet het Certificaat Christelijke Zorg hebben. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

Liever niet naar een zorgverlener? Kies voor online zelfhulp!

U kunt kiezen uit veel verschillende trainingen: beter slapen, stoppen met piekeren, sociale angst de baas, voorkom een burn-out en nog veel meer. Volgt het op het moment dat het u uitkomt. Wij bieden dit aan via Eleos Zelfhulp. Heeft u een aanvullende verzekering bij De christelijke zorgverzekeraar? Dan kost het u niets.

Bekijk alle trainingen

Wij helpen u met De christelijke | Zoekadvies

Met de service De christelijke | Zoekadvies helpen wij u bij het vinden van christelijke zorg. Dit doen wij voor iedereen, niet alleen voor klanten.
Ik werk vanuit een bewogenheid, vanuit een passie voor hulp aan de naaste in nood. En ik word altijd geïnspireerd door de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan: hij loopt niet voorbij, maar hij helpt. Lees het hele interview met P.J. (Piet) Versloot, directeur van stichting Schuilplaats

Ook interessant