Natuurlijke vruchtbaarheidsmethoden

Wilt u de kans om zwanger te raken vergroten of verkleinen? Ontdek wanneer u vruchtbaar bent. De vruchtbare dagen kunnen per vrouw en per cyclus erg verschillen. U kunt dit via een natuurlijke vruchtbaarheidsmethode leren te herkennen.

U leert uw vruchtbare dagen te herkennen

  • Wilt u zwanger worden maar lukt dat niet? Leer hoe u uw meest vruchtbare dagen kunt herkennen. Door op die dagen seksuele gemeenschap te hebben, kunt u de kans op een zwangerschap vergroten.
  • Wilt u geen anticonceptiemiddelen gebruiken? Leer ontdekken wanneer u vruchtbaar bent. Door op die dagen geen seksuele gemeenschap te hebben, kunt u de kans op een zwangerschap verkleinen.

Ontdek de methode Sensiplan

Uw vruchtbare dagen herkent u via signalen van uw lichaam. U beoordeelt daarbij uw lichaamstemperatuur, het cervixslijm en eventueel uw baarmoedermond.

U leert de methode in 3 bijeenkomsten van 2 uur. U volgt de cursus samen met uw partner. U kunt daarna nog een half jaar begeleiding krijgen via telefoon of e-mail. U krijgt geen medisch onderzoek. Als dat nodig is, wordt u daarvoor doorverwezen naar uw (huis)arts.

Sensiplan bij kinderwens

U leert de methode in 4 tot 5 bijeenkomsten van 2 uur. U volgt de cursus alleen of met uw partner, in een kleine groep.

Sensiplan cursus

Ontdek de methode FertilityCare

Bij kinderloosheid zonder duidelijke oorzaak kan de methode oplossingen bieden. Het resultaat is in die situatie vergelijkbaar aan IVF.

U krijgt informatie over het herkennen van uw vruchtbare dagen. Ook het herkennen van afwijkingen is mogelijk. Afwijkingen in uw cyclus kunnen een aanwijzing zijn voor stoornissen die de oorzaak zijn van het vruchtbaarheidsprobleem. FertilityCare kan dit onderzoeken met de NaProTechnology-methode. Die behandeling vindt plaats in Kleve, Duitsland en valt daarmee onder niet spoedeisende zorg in het buitenland. U vindt daar ook een formulier voor het aanvragen van deze niet-gecontracteerde zorg.

FertilityCare bij kinderwens

U leert de methode in 8 lessen. De eerste 5 tijdens de eerste 3 maanden. Gevolgd door 3 lessen als verdieping. U volgt de cursus met uw partner samen, niet in een groep.

FertilityCare bij gezinsplanning

Bekijk onze vergoeding

Vanuit onze aanvullende verzekeringen krijgt u een vergoeding voor natuurlijke vruchtbaarheidsmethoden.