De christelijke | Adviesraad

De christelijke zorgverzekeraar heeft een adviesraad. Dit is een groep van maximaal 10 personen. Deze adviesraad adviseert over het beleid, standpunten en de visie van De christelijke zorgverzekeraar.

Wij vragen De christelijke | Adviesraad om met ons mee te denken

Wij vragen advies over het in de praktijk brengen van christelijke normen en waarden. En hoe we dit naar vergoedingen en services vertalen. Bij een standpunt spelen vaak meer dingen mee dan je denkt of verwacht. Vooral bij gevoelige onderwerpen is het belangrijk om daar goed naar te kijken. De adviesraad heeft kennis om vanuit verschillende invalshoeken naar onderwerpen te kijken.

Leden van De christelijke | Adviesraad schrijven ook artikelen

De volgende artikelen zijn door leden van de adviesraad geschreven:

Het Lindeboom Instituut denkt ook mee over onze verzekeringen

Welke vergoedingen zijn christelijk verantwoord? En welke nieuwe ontwikkelingen passen daar wel of niet bij? Deze vragen beantwoordde het Lindeboom Instituut voor ons in het rapport (pdf): Naar een christelijk-ethisch kader voor een verantwoord zorgverzekeringspakket. Het rapport is de basis van onze verzekeringen. Ook sturen zij het onderzoeksnetwerk Cultuur van het leven aan, waarin wij samen met andere christelijke organisaties meedoen. 

Wij stellen de leden van de adviesraad graag aan u voor

De leden voelen zich betrokken bij De christelijke zorgverzekeraar

De leden van De christelijke | Adviesraad zijn christen. Zij voelen zich vanuit hun geloof en functie betrokken bij De christelijke zorgverzekeraar. En hebben veel kennis op medisch, ethisch, politiek of economisch gebied.

Johan Polder

Johan Polder (voorzitter)

Hoogleraar gezondheidseconomie aan de Tilburg University en gezondheidseconoom bij het RIVM

Nico Wolswinkel

Nico Wolswinkel

Huisarts in Veenendaal

Bert Nanninga

Bert Nanninga

Transcultureel psychiater bij I-psy, arts met brede ervaring in interculturele gezondheidszorg, strategische planning en organisatiemanagement en 17 jaar ervaring als tropenarts

Vanuit mijn werk als tropenarts in Afrika, weet ik dat er grenzen zijn in de zorg. En dat niet alles maakbaar is. En ook dat juist christelijk gedreven zorg meerwaarde heeft. Als zorgprofessional wil ik bijdragen aan goede en verantwoorde zorgverlening. Daarom zet ik me graag in voor De christelijke | Adviesraad.

Bert Nanninga

Ook interessant