Onderdeel van Zilveren Kruis

We doen al ons werk niet alleen. We zijn onderdeel van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Zij regelen dat de rekeningen snel betaald worden. Dit gebeurt volgens de vergoedingen van De christelijke zorgverzekeraar. Ook kopen zij de zorg in. Dit gebeurt op ons verzoek ook bij christelijke zorgverleners.

Vanaf 1997 zijn we onderdeel van Zilveren Kruis

Daar zijn we blij mee. We hebben veel overeenkomsten in onze kijk op zorg en verzekeren. Tegelijk kan dit vanuit onze christelijke identiteit soms verschillen. En daar is alle ruimte voor. Goed om te weten, Zilveren Kruis is een merk van Achmea. Daarom staat er op onze informatie dat onze verzekeringen worden uitgevoerd door:

 • Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. statutair gevestigd te Leiden, KvK 06088185
 • Achmea Zorgverzekeringen N.V. statutair gevestigd te Leiden, KvK 28080300

Lees meer over onze geschiedenis

We hebben onze eigen producten, services en programma’s

Naast de standaard zorg bieden we u extra hulp en services. Denk aan een vertrouwensarts bij geloofsvragen over behandelingen. Online christelijke zelfhulp. En programma’s waarmee we mensen aanmoedigen om geloof en gezondheid een plek te geven in hun leven. In onze aanvullende zorgverzekeringen is er veel keuze uit vergoedingen voor christelijke zorg. En u krijgt de beste service van ons eigen team van betrokken medewerkers.

Het onderdeel zijn van een grote organisatie, levert u voordelen op

 • Een stabiele premie
  Door de totale financiële reserve is het risico verdeeld over veel klanten. Dit voorkomt grote schommelingen en geeft financiële zekerheid dat we uw rekeningen kunnen betalen.
 • Keuze uit veel zorgverleners met contract
  De zorg wordt voor miljoenen klanten tegelijk ingekocht. Hierdoor zijn er goede afspraken, met heel veel zorgverleners. Speciaal voor ons zijn er extra afspraken met christelijke zorgverleners.
 • Digitaal gemak
  Doordat we gebruikmaken van de ondersteuning en techniek van Zilveren Kruis heeft u uitstekende technische mogelijkheden. Zoals een handige app en persoonlijke online omgeving.
 • Snelle behandeling van uw rekeningen
  Bij het insturen van digitale rekeningen heeft u meestal binnen 3 werkdagen de vergoeding op uw rekening. De rekeningen worden behandeld volgens onze vergoedingen en voorwaarden.

Bekijk de zorginkoopafspraken en denk met ons mee

Bij het maken van afspraken over zorg, maken we ook extra afspraken met christelijke zorgverleners. Zoals bij wijkverpleging en psychische zorg. Tips over het zorginkoopbeleid? Deel het gerust. De Verzekerdenraad bespreekt dit. Lees er meer over op We doen het samen.

Lees het zorginkoopbeleid wijkverpleging De christelijke zorgverzekeraar (pdf).

Wilt u meer informatie over het zorginkoopbeleid?

Dit vindt u op de website van Zilveren Kruis zorgaanbieders.

 1. Kies een zorgsoort
 2. Klik op de tegel Beleid & contract
 3. Bekijk het beleid voor deze zorgsoort

Uitleg opbouw basispremie

Rekenpremie, opslagpremie, reserves … het speelt allemaal een rol bij het bepalen van de basispremie. Benieuwd hoe dat zit? Bekijk de opbouw van de premie eens. Dit is een gemiddelde premie voor de basisverzekeringen die onderdeel zijn van de juridische entiteit Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V..

Veelgestelde vragen

Ja. Zorgverleners zoeken uw gegevens op in het landelijke administratiesysteem voor zorgverleners. In dit systeem staat aangegeven dat u klant bent van De christelijke zorgverzekeraar. Er staat bij dat De christelijke zorgverzekeraar onderdeel is van Zilveren Kruis. De zorgverleners noemen vaak alleen de organisatie aan wie zij de kosten declareren. Zilveren Kruis verwerkt de kosten volgens de polisvoorwaarden van De christelijke zorgverzekeraar.

Ja. De christelijke zorgverzekeraar is onderdeel van Zilveren Kruis. We maken gebruik van dezelfde systemen. Uw relatienummer blijft daarom gelijk. Wel hebben we andere verzekeringen en andere voorwaarden.

Ook interessant