Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een financiële bijdrage in zorgkosten. De hoogte van de zorgtoeslag hangt af van uw inkomen. Dienst Toeslagen betaalt de zorgtoeslag. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de basisverzekering door iedereen te betalen is.

Zorgtoeslag hangt af van uw inkomen

Mensen met een laag of gemiddeld inkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag. Bij een hoog inkomen ontvangt u deze zorgtoeslag niet. Ook uw leefsituatie heeft invloed op de zorgtoeslag. Bijvoorbeeld de hoogte van uw eigen vermogen. Dienst Toeslagen berekent de hoogte van het bedrag dat u krijgt.

Zorgtoeslag vraagt u aan bij Dienst Toeslagen

Bij Dienst Toeslagen controleert u of u recht heeft op zorgtoeslag. Bezoek de website van toeslagen.nl voor de meest actuele informatie.

Geef een verandering op tijd door aan Dienst Toeslagen

Verandert er iets in uw leefsituatie of inkomen? Geef dit dan op tijd door op toeslagen.nl. Zo voorkomt u dat u later moet terugbetalen.

Sommige zorgkosten kunt u aftrekken van de belasting

Zorgkosten die u maakte, kunt u misschien aftrekken van de belasting. U betaalt dan minder belasting. Lees welke kosten u wel, soms en niet kunt aftrekken op de pagina Kan ik mijn zorgkosten aftrekken? 

Controleer of je zorgtoeslag krijgt

Tip!

Word je binnenkort 18 jaar? Als je geen of een laag inkomen hebt, kun je zorgtoeslag aanvragen bij Dienst Toeslagen. Dit kan ook als je ouders jouw premie betalen.

Zorgtoeslag aanvragen

Ook interessant