Principe Polis

Bij De christelijke zorgverzekeraar kunt u kiezen voor onze meest gekozen basisverzekering: de Principe Polis. Dit is een naturapolis. Hiermee krijgt u bij alle ziekenhuizen met een contract 100% vergoeding, volgens de polisvoorwaarden. Dit zijn meer ziekenhuizen dan bij een Principe Polis Budget. Daarom is de premie hoger.

De maandpremie voor de Principe Polis is in 2024 € 143,45

Met veel werkgevers, organisaties en scholen hebben wij collectieve afspraken. U ziet gelijk of u korting krijgt op een aanvullende (tandarts)verzekering.

Bereken uw premie

Controleer altijd met welke zorgverleners wij afspraken hebben

In de Zorggids ziet u alle ziekenhuizen en zorgverleners met wie wij afspraken hebben. Dit noemen we gecontracteerde zorgverleners. Het kan per jaar verschillen met welke zorgverleners we afspraken maken. Bekijk dit daarom aan het eind van elk jaar, als de contracten met zorgverleners rond zijn. Zo voorkomt u dat u een deel van de rekening zelf betaalt.

Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener krijgt u minder vergoeding

Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan betalen wij maximaal 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief waarvoor wij de zorg hebben ingekocht. De rest van de kosten betaalt u zelf. Voor de meeste vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt het verplicht eigen risico. Ga naar het online vergoedingenoverzicht. Of lees alle voorwaarden in de polisvoorwaarden (pdf).

Tip bij kinderen tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar krijgen automatisch de Principe Polis. Ook als 1 of beide ouders kiest voor de Principe Polis Budget.

Ook interessant