Overstappen

Fijn dat u klant wilt worden bij De christelijke zorgverzekeraar. Van zorgverzekering overstappen is heel makkelijk en in een paar stappen geregeld. Meestal regelen wij alles voor u! Op deze pagina leest u hoe het werkt. En waar u op moet letten.

Zo stapt u over

1. Bepaal welke verzekering bij u past

De christelijke zorgverzekeraar heeft verschillende basisverzekeringen en aanvullende (tandarts)verzekeringen. Zo vindt u een verzekering die bij uw wensen past. Voor de basisverzekering wordt iedereen in Nederland geaccepteerd. Of iemand nu ziek is of gezond. Er geldt geen medische selectie op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Alleen op de Tand Largepolis geldt een medische selectie.

2. Uw verzekering afsluiten

U kunt makkelijk online een zorgverzekering afsluiten bij De christelijke zorgverzekeraar. Maar u kunt ons natuurlijk ook contact met ons opnemen. Onze Klantenservice helpt u graag.

3. Wij regelen uw overstap

Sluit u uw verzekering uiterlijk op 31 december bij ons af? Dan zeggen wij uw huidige verzekering voor u op. Hier hoeft u niets voor te doen.

Premie berekenen

Op welke momenten kunt u overstappen?

U kunt elk jaar per 1 januari overstappen van verzekeraar. Geeft u uiterlijk 31 december uw overstap aan ons door? Dan zeggen wij uw huidige verzekering voor u op. U hoeft daar verder niets voor te doen. Heeft u uiterlijk op 31 december zelf uw huidige zorgverzekering opgezegd? Dan kunt u tot 1 februari uw nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten. Die gaat dan nog in per 1 januari.

In sommige gevallen kunt u ook tussentijds naar ons overstappen. Bijvoorbeeld als u een nieuwe baan krijgt met een andere collectieve verzekering of als u scheidt van uw partner.

Waar moet ik nog aan denken als ik wil overstappen?

Meestal kunt u zo overstappen. Soms zijn er dingen waar u extra op moet letten. Bijvoorbeeld als u:

  • een Zvw-pgb heeft.
  • een machtiging voor een behandeling van uw vorige verzekeraar heeft.
  • een betalingsachterstand heeft bij uw vorige verzekeraar. U kunt dan niet overstappen.
  • een hulpmiddel gebruikt. Vraag uw oude zorgverzekeraar om aan ons een overnameverzoek te doen. In dit verzoek staat de waarde van het hulpmiddel op dit moment. Lukt dat u niet? Geef dit aan ons door. Wij sturen dan een brief naar uw oude verzekeraar waarin wij zelf de waarde opvragen. Als u een hulpmiddel in eigendom heeft, dan hoeft u niets te doen.

Wilt u van De christelijke zorgverzekeraar overstappen naar een andere verzekeraar?

Dat vinden wij erg jammer. We horen graag van u waarom u wilt overstappen. Misschien hebben wij een aanbod voor u wat beter bij u past.

Meer over opzeggen

Veelgestelde vragen

Wij beoordelen uw machtiging van uw vorige zorgverzekeraar altijd opnieuw.

  • Voor vergoedingen uit de basisverzekering nemen wij over het algemeen de machtiging van uw vorige zorgverzekeraar over.
  • Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming bij ons aan.
  • Stapt u over van Zilveren Kruis of Interpolis? Dan heeft u geen nieuwe toestemming nodig.

Stapt u naar ons over van een andere verzekeraar en heeft u een Zvw-pgb?

  • Als uw toekenningsverklaring nog geldig is nemen wij deze over tot de einddatum van de indicatie en/of einddatum toekenningsverklaring. Wij adviseren u om uw toekenningsverklaring te bewaren zolang hij geldig is.
  • Als uw toekenningsverklaring en/of uw indicatie is verlopen beoordelen wij uw situatie opnieuw.

De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan afwijken, omdat iedere zorgverzekeraar haar eigen tarieven hanteert.