Bescherming van het leven

Bescherming van het leven

Als christelijke zorgverzekeraar zetten we ons in voor bescherming van het leven. Waarom? Wij geloven in God, die leven geeft. Daarmee is ieder leven geliefd en waardevol. Vanaf het prilste begin tot aan het eind.
We hebben bedenkingen en soms bezwaren bij behandelingen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Daar zijn we eerlijk over. Als klant maakt u hierin wel zelf keuzes. Onze bewogenheid en Gods liefde hangen niet van die keuzes af. We helpen waar dat kan.

Wij zetten ons in voor bescherming van het leven

Een paar voorbeelden hoe we dat doen:

  • We moedigen aan om na te denken over de waarde van het leven. En om met anderen te praten over keuzes die gaan over leven, dood en onomkeerbare beslissingen.
  • We geven financiële steun. Bijvoorbeeld voor wetenschappelijk onderzoek vanuit een christelijke kijk. En hulp voor ongewenst zwangere vrouwen.
  • We zetten ons in voor christelijk verantwoorde keuzes. Zoals IVF en ICSI waarbij er geen embryo’s overblijven.
  • We bieden de hulp aan van een vertrouwensarts. Bij vragen die we als christen kunnen hebben over behandelingen.
  • We zetten ons in voor goede palliatieve zorg rondom het levenseinde. Dit kan een eventuele vraag naar euthanasie voorkomen.

Bij God kun je opnieuw beginnen

Jannie werd op een avond door 3 mannen verkracht. Later bleek ze zwanger te zijn. Wat moest ze met de baby? Jos Leijenhorst, directeur De christelijke zorgverzekeraar, praat met haar over dood, (nieuw) leven en geloof.
""

Een abortus leek de enige oplossing

Voor veel vrouwen die ongewenst zwanger raken, lijkt abortus de enige oplossing. Vaak spelen praktische problemen een rol. Hannah is zo'n vrouw die koos voor abortus. Toch liep het anders af.

Er is hulp voor jou

Ben je onbedoeld zwanger? Dan kom je voor hele emotionele en moeilijke keuzes te staan. Misschien denk je aan een abortus. Vraag om hulp en advies. Er is hulp, ook voor jou.

Abortus voelde eerst als opluchting

Je bent zwanger en je vriend loopt bij je weg. Wat doe je dan? Kies je voor jezelf of kies je voor het ongeboren leven? Wat speelt er allemaal in zo'n situatie?

Bekijk Jos zijn toespraak tijdens de Mars voor het leven 2019

Jos: ‘Het veroordelen van mensen brengt geen verandering in deze wereld, is mijn overtuiging. De problemen van mensen zijn soms zo groot, dat zij geen uitweg zien. Mensen hebben soms problemen die zij zelf niet kunnen oplossen. Zij hebben recht op hulp.’

Bekijk het gesprek over vasthouden aan overtuigingen

Een gesprek met Henk Jochemsen (onderzoekshoogleraar aan de Theologische Universiteit Kampen) en Theo Boer (hoogleraar aan de PThU Groningen). Hoe kunnen we vasthouden aan onze principes en overtuigingen in deze ‘maakbare’ tijd?

Ook interessant