Europese Zorgverzekeringskaart

De zorgpas van De christelijke zorgverzekeraar is gekoppeld met de European Health Insurance Card (EHIC). De EHIC staat op de achterkant van uw zorgpas. Niet elk land accepteert uw zorgpas. Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft.

Uw zorgpas staat in De christelijke | App

Zo heeft u overal uw zorgpas met EHIC bij de hand. Ook de zorgpas van uw meeverzekerde gezinsleden kunt u bekijken in de app. Wel zo handig! Liever een plastic pasje voor in uw portemonnee? Geen probleem. U kunt altijd een zorgpas aanvragen in Mijn | Polis. Let op: deze is maar 5 jaar geldig en u krijgt niet automatisch een nieuwe zorgpas. Een digitale pas is wel altijd geldig.

De EHIC is uw bewijs van verzekering in het buitenland

De EHIC is persoonlijk, gratis en een geldig bewijs van verzekering binnen de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland. Bekijk alle landen waar de EHIC geldt. Rechtsonder op de EHIC-pas ziet u tot wanneer uw pas geldig is. De Zorgpas in De christelijke | App wordt automatisch verlengd. Zo heeft u er geen omkijken naar.  Heeft u een plastic pasje? Dan wordt deze niet automatisch verlengd. U kunt zelf na 5 jaar een nieuwe aanvragen in Mijn | Polis.

In het buitenland krijgt u met uw EHIC zorg die direct nodig is

Bent u tijdelijk in het buitenland? En heeft u met spoed zorg nodig die niet kan wachten tot u terug in Nederland bent? Dan krijgt u met uw EHIC toegang tot medische zorg. Voorwaarde is wel dat u bij ons een basisverzekering heeft. Met de EHIC worden de kosten van de medische zorg vergoed volgens de wettelijke regels van het land waarin u tijdelijk verblijft. Reist u of uw meeverzekerde speciaal naar het buitenland voor een medische behandeling? Dan bent u met de EHIC niet verzekerd. U kunt de EHIC ook niet gebruiken als uw basisverzekering tijdelijk is gestopt (detentie).

Bel bij spoedzorg altijd onze alarmcentrale Eurocross Assistance

U bereikt onze alarmcentrale 24 uur per dag, 7 dagen per week via +31 71 364 18 50. De medewerkers helpen u graag. Zij weten precies welke zorg u wel en niet vergoed krijgt. Goed om te weten als u bijvoorbeeld een particuliere kliniek bezoekt die uw EHIC niet accepteert.

Stuur ons de kosten voor uw eigen bijdrage

Een eigen bijdrage betaalt u volgens de wet van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een rekening? Stuur deze dan naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden.