Principe Polis Budget

Bij De christelijke zorgverzekeraar kunt u kiezen voor een goedkopere basisverzekering: de Principe Polis Budget. Dit is een naturapolis met selectieve contractering. Bij geplande zorg krijgt u bij minder ziekenhuizen 100% vergoeding, dan met een Principe Polis. Daarom is de premie lager.  
 

De maandpremie voor de Principe Polis Budget is in 2024 € 140,45

Voor de Principe Polis Budget betaalt u minder premie dan voor onze Principe Polis. Met veel werkgevers, organisaties en scholen hebben wij collectieve afspraken. U ziet gelijk of u korting krijgt op een aanvullende (tandarts)verzekering.

Bereken uw premie 

Houd er rekening mee dat u niet naar elk ziekenhuis kunt 

U krijgt alleen 100% vergoeding in ziekenhuizen die wij speciaal uitkiezen voor de Principe Polis Budget. Dit noemen we geselecteerde ziekenhuizen. Soms zijn er uitzonderingen, zoals bij spoedzorg. 

Controleer altijd vooraf of een ziekenhuis geselecteerd is 

In de Zorggids ziet u naar welk ziekenhuis u kunt. Het kan per jaar verschillen welke ziekenhuizen we selecteren. Bekijk dit daarom aan het eind van elk jaar, als de contracten met ziekenhuizen rond zijn. Zo voorkomt u dat u een deel van de rekening zelf betaalt. 

Soms kunt u wel naar elk ziekenhuis toe, zoals bij spoedzorg 

In de volgende situaties kunt u naar elk ziekenhuis, ook als dat niet geselecteerd is. U krijgt dan wel 100% vergoeding met uw Principe Polis Budget.    

  • U heeft met spoed zorg nodig (waaronder ggz-behandeling). Dit geldt ook voor de vervolgbehandelingen en nacontroles die hierbij horen. En voor een spoedbehandeling op de polikliniek, binnen 24 uur nadat u doorgestuurd bent; 
  • Uw medisch specialist stuurt u naar een ander ziekenhuis door. Dit geldt ook voor de vervolgbehandelingen en nacontroles. En als u binnen het ziekenhuis zelf wordt doorgestuurd;
  • U krijgt verloskundige zorg;
  • U krijgt een laboratoriumonderzoek, röntgenfoto’s of kaakchirurgie;
  • U krijgt een behandeling die al was gestart toen u nog geen Principe Polis Budget had;
  • U krijgt een behandeling die al was gestart toen het ziekenhuis nog geselecteerd was voor de Principe Polis Budget;
  • U krijgt een behandeling die alleen in een bepaald ziekenhuis plaatsvindt.  

Voor de meeste vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt het verplicht eigen risico. Daarnaast gelden er voorwaarden. Bekijk daarom vooraf altijd het vergoedingenoverzicht. 

Bij een niet-geselecteerd ziekenhuis krijgt u minder vergoeding 

Gaat u naar 1 van de niet-geselecteerde ziekenhuizen of naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan betalen wij maximaal 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief waarvoor wij de zorg hebben ingekocht. De rest van de kosten betaalt u zelf. Houd ook rekening met het verplicht eigen risico. Ga naar het online vergoedingenoverzicht. Of lees alle voorwaarden in de polisvoorwaarden (pdf).

Tip bij kinderen tot 18 jaar

TIP!
Kinderen tot 18 jaar krijgen automatisch de Principe Polis. Ook als 1 of beide ouders kiest voor de Principe Polis Budget.

Keuze uit geselecteerde ziekenhuizen

De geselecteerde ziekenhuizen bieden goede zorg voor de laagste prijs. Er is bijna altijd een geselecteerde zorgverlener binnen 45 minuten rijden. In de meeste gevallen is dit zelfs niet meer dan 30 minuten. U krijgt alleen in een van de geselecteerde ziekenhuizen alle behandelingen 100 % vergoed. Dit zijn minder ziekenhuizen dan bij de Principe Polis. Zo kunnen wij u een lage premie bieden. Voor spoedeisende zorg kunt u in elk ziekenhuis in Nederland terecht.

De kwaliteit van de zorg bij ziekenhuizen die geselecteerd zijn voor de Principe Polis Budget is hetzelfde als bij alle andere ziekenhuizen waar we een contract mee hebben. Alle ziekenhuizen voldoen aan onze kwaliteitseisen.

Veelgestelde vragen

Wij vergoeden standaard IVF en IVF zonder restembryo’s. U leest er meer over op de pagina IVF en ICSI. Daar vindt u ook een overzicht van ziekenhuizen dat ervaring heeft met IVF zonder restembryo’s. Kiest u voor standaard IVF? Dan kunt u met de Principe Polis Budget kiezen uit geselecteerde ziekenhuizen voor IVF. Met de Principe Polis heeft u keuze uit meer ziekenhuizen. Welke ziekenhuizen dit zijn, ziet u in de Zorggids: zoek op IVF en kies uw pakket.
Dan heeft u zorg ontvangen in een niet voor de Principe Polis Budget geselecteerd ziekenhuis. Dit betekent dat wij maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief betalen voor deze behandeling. Dit staat in de polisvoorwaarden van de Principe Polis Budget.
Op de website en in de Zorggids vindt u een overzicht van de voor uw Principe Polis Budget geselecteerde ziekenhuizen, waar u voor alle behandelingen 100% vergoeding krijgt. Ook ziekenhuizen zelf moeten u informeren over het feit dat ze niet zijn gecontracteerd en over de eventuele gevolgen daarvan voor de vergoeding van een behandeling.
U gaat dan naar een ander geselecteerd ziekenhuis. Een wachtlijst is geen reden om naar een niet-geselecteerd ziekenhuis te gaan. Soms is een ander geselecteerd ziekenhuis wel verder weg. De christelijke | Zorgcoach kan met u kijken waar u terecht kunt.
​Nee. Als u direct vanaf de spoedeisende hulp in een niet-geselecteerd ziekenhuis opgenomen wordt dan vallen deze kosten onder de vergoeding spoedeisende zorg. Dit geldt ook voor de vervolgbehandelingen en nacontroles in het niet-geselecteerde ziekenhuis die nog horen bij uw bezoek aan de spoedeisende hulp. Of een spoedbehandeling op de polikliniek binnen 24 uur nadat u de verwijzing kreeg.
Ja, u mag met een budgetpolis naar een gecontracteerd ziekenhuis in het buitenland. Deze vindt u in de Zorggids. Uw huisarts of medisch specialist stuurt u door. Wij vergoeden de kosten als gecontracteerde zorg. Dit betekent dat we alle behandelingen en dagverpleging in een ziekenhuis vergoeden, zoals u die u in Nederland ook vergoed krijgt. Bekijk de vergoeding. Gaat u naar een niet gecontracteerd ziekenhuis? Vraag ons dan om toestemming, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Ook interessant