Veranderingen 2024

Op 19 september maakte de overheid de veranderingen bekend voor de basisverzekering. Uiterlijk 12 november informeren wij u over de premie en veranderingen in onze (aanvullende) verzekeringen. Wij houden u op de hoogte!
Door klant te zijn bij De christelijke zorgverzekeraar bent u niet alleen verzekerd van goede zorg. U helpt ons om christelijke hulp en services mogelijk te maken, voor u en anderen. Onze unieke programma’s zijn daar een mooi voorbeeld van. Bedankt daarvoor!

Veranderingen basisverzekering

Op Prinsjesdag maakte de overheid de veranderingen in de basisverzekering bekend. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor u op een rij.

Het eigen risico in 2024

Het eigen risico blijft in 2024 gelijk. Namelijk € 385.

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van € 385. Dit betekent dat u tot dat bedrag deze zorgkosten zelf betaalt. Kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico.

De zorgtoeslag in 2024

Deze toeslag is bedoeld voor mensen met een lager inkomen. De overheid heeft besloten dat de zorgtoeslag in 2024 omlaag gaat.

Zorgtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. En daar controleert u of u recht heeft op zorgtoeslag.

Wilt u uw zorgverzekering veranderen?

TIP!

Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Daarom is het belangrijk dat u op tijd uw veranderingen doorgeeft.

Bekijk wanneer u veranderingen doorgeeft

Ook interessant