Wanneer kan ik wat verwachten?

Belangrijke datums voor uw zorgverzekering handig op een rij.

Wilt u uw zorgverzekering veranderen?

Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Het is belangrijk dat u op tijd uw veranderingen doorgeeft.

Bekijk op deze pagina alle belangrijke data voor uw zorgverzekering.

Regel uw zorgverzekering online

Een verandering regelt u makkelijk en snel in Mijn | Polis.

Prinsjesdag 19 september 2023

Het kabinet maakte op Prinsjesdag, 19 september 2023, de wettelijke veranderingen in de basisverzekering voor 2024 bekend. Deze zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk.

Uiterlijk 12 november 2023

De nieuwe premies voor de basisverzekering en aanvullende verzekering van 2024 maakten we 10 november 2023 bekend. Dit geldt ook voor de vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen.

Uiterlijk 31 december 2023

U kunt een verandering van uw vrijwillig eigen risico of basisverzekering tot uiterlijk 31 december aan ons doorgeven. Dit geldt ook voor een opzegging van uw basisverzekering of aanvullende verzekering. De verandering of opzegging gaat in vanaf 1 januari 2024. 

Uiterlijk 31 januari 2024

U kunt tot en met 31 januari 2024 een verandering doorgeven in uw aanvullende (tandarts)verzekering. Ook kunt u er voor kiezen om het eigen risico gespreid te betalen. De veranderingen gaan in vanaf 1 januari 2024.

Doe op tijd belastingaangifte

U kunt aangifte doen van 1 maart tot 1 mei. Doet u voor 1 april aangifte van uw belasting? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Lees meer over het aftrekken van zorgkosten en uw belastingaangifte.

Direct bij een verandering

  • Verandert er iets dat gevolgen heeft voor uw collectiviteit? Zoals het stoppen van uw lidmaatschap of het veranderen van werkgever? Geef dit dan direct aan ons door. Een verandering gaat in per 1e van de volgende maand.
  • Wilt u een eigen verzekering afsluiten? Bijvoorbeeld omdat u 18 jaar wordt of gaat scheiden? Geef dit dan direct aan ons door. Een verandering gaat in per 1e van de volgende maand.
  • Wilt u uw postadres of persoonsgegevens veranderen? Geef dit dan direct aan ons door. De verandering gaat direct in.

Wist u dat...

...u mogelijk van de overheid een bijdrage krijgt in uw zorgkosten (zorgtoeslag)? En u uw eigen risico gespreid kunt betalen?

Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid. Op deze manier komt de overheid mensen met een lager inkomen tegemoet in de kosten van de zorgverzekering. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

Gespreid betalen eigen risico aanvragen

Betaal het verplicht eigen risico van € 385 in 10 delen. U kunt dit voor het jaar 2024 aanvragen tot 1 februari 2024. Het in delen betalen gaat in vanaf 1 januari 2024. Vraagt u het na 1 februari aan? Dan start de regeling een jaar later.